Klaus Iohannis a participat la activităţile prilejuite de exerciţiul NATO ”Steadfast Cobalt 2016”, ce se desfăşoară la Bucureşti, preşedintele apreciind că România a arătat că este capabilă să primească pe teritoriul său forţe armate într-o operaţiune de apărare a sud-estului Europei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Preşedintele României a evidenţiat amploarea şi complexitatea acestui exerciţiu de testare şi evaluare a interoperabilităţii sistemelor de comunicaţii şi informatice aliate, în sprijinul structurii de comandă şi control pentru misiunile Forţei de Răspuns a NATO şi a salutat implicarea celor peste 1.000 de participanţi din cele 35 de unităţi specializate Aliate dislocate”, informează Administraţia Prezidenţială.

Klaus Iohannis a subliniat eforturile depuse de România pentru a obţine statutul de furnizor de securitate şi stabilitate în flancul de este al Alianţei Nord-Atlantice. ”Ţara noastră a demonstrat, în cadrul Exerciţiului NATO «Steadfast Cobalt 2016», că deţine capabilităţi de ţară-gazdă pentru forţele ce ar putea fi dislocate pe teritoriul naţional, confirmând propria capacitate de a integra comandamente şi forţe româneşti într-o Operaţie majoră întrunită NATO, de apărare colectivă în Estul Europei”, se arată în comunicatul de presă dat publicităţii miercuri.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Prin acest exerciţiu NATO, atât cadre militare, cât şi civili, asigură menţinerea şi dezvoltarea interoperabilităţii între comandamentele şi forţele NATO, multinaţionale şi naţionale aliate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.