Fostul europarlamentar Ioan Mircea Paşcu a scris, sâmbătă, pe Facebook, că funcţia de comisar european nu beneficiază de imunitate, în timp ce cea de europarlamentar da.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aviz amatorilor: funcţia de comisar nu beneficiază de imunitate, doar cea de europarlamentar beneficiază!”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, fostul europarlamentar Ioan Mircea Paşcu.

Afirmaţia vine în contextul în care Guvernul României a trimis propunerile pentru funcţia de comisar european, fiind vorba despre Rovana Plumb şi Dan Nica.

Rovana Plumb, în calitate de fost ministru al Mediului, a fost cercetată în dosarul prin care insula Belina şi braţul Pavel au fost transferate de la Apele Române la Consiliul Judeţean Teleorman, iar apoi concesionate către Tel Drum.

Procurorii au solicitat încuviinţare pentru începerea urmăririi penale sub aspectul complicităţii la infracţiunea de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. Prin hotărâre adoptată în plen, Camera Deputaţilor a hotărât să nu ceară urmărirea penală a deputatei, prin urmare, faţă de aceasta s-a dispus clasare.

Dan Nica, acuzat de DNA de fraude cu licenţe informatice în dosarul Microsoft, a scăpat de dosarul penal pentru că faptele s-au prescris.

Eurodeputaţii Alianţei USR PLUS au transmis, miercuri, că propunerile pentru postul de comisar european avansate de România sunt ”inacceptabile” şi anunţă că nu vor vota pentru Rovana Plumb sau Dan Nica, dacă aceste nume vor ajunge la vot în Parlamentul European.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că ”ne facem de râs” cu nominalizarea Rovanei Plumb şi a lui Dan Nica pentru a ocupa funcţia de comisar european din partea României. ”Astfel de propuneri nu au şansa să treacă de Parlamentul European”, a spus Orban.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.