Prim-ministrul Mihai Tudose a avut, joi, o întrevedere privată cu preşedintele francez Emmanuel Macron, la cererea acestuia, au declarat pentru News.ro surse guvernamentale. Macron a fost primit de către premier la Vila Lac 1, unde vor avea un dejun de lucru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele francez a ajuns cu o oră întârziere la Vila Lac 1 faţă de programul stabilit oficial, fiind întâmpinat de către premierul Mihai Tudose, cei doi schimbând câteva cuvinte la primirea oficială.

Surse guvernamentale au declarat pentru News.ro că Emmanel Macron a cerut o întrevedere tete-a-tete cu şeful Executivului.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Tudose i-a oferit cadou lui Macron o crenguţă de stejar plantat de generalul Berthelot în 1927 la Iaşi.

Mihai Tudose consideră vizita lui Macron extrem de importantă pentru dezvoltarea relaţiilor bilaterale, îndeosebi în domeniul economic, precum şi pentru consolidarea cooperării în plan european, în dosarele de interes major pentru ambele părţi.

Potrivit Executivului, în cadrul dejunului de lucru vor fi abordate aspecte privind cooperarea în sectoarele economic, energetic, cercetare şi cultural. 

De asemenea, premierul Mihai Tudose va prezenta progresele economice ale ţării noastre, măsurile luate de Guvern în acest domeniu şi oportunităţile de investiţii, în condiţiile în care România a înregistrat în trimestru al doilea o creştere economică de 5,9%, cea mai mare din UE. 

„Aderarea României la Spaţiul Schengen este un alt subiect de interes, având în vedere că ţara noastră îndeplineşte condiţiile tehnice, decizia fiind în acest moment la nivel politic, iar ţara noastră se bazează pe sprijinul constant al partenerului tradiţional, Republica Franceză”, potrivit sursei citate.  

Totodată, şeful Executivului va exprima interesul Guvernului de la Bucureşti pentru continuarea dialogului susţinut în pregătirea Preşedinţiei României a Consiliului UE, pornind de la expertiza Franţei în domeniul afacerilor europene.

Delegaţia română condusă de prim-ministrul Mihai Tudose este compusă din ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, ministrul delegat pentru afaceri europene, Victor Negrescu, ministrul Economiei, Mihai Fifor, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Externe, şeful misiunii de onoare, George Ciamba, ambasadorul României în Franţa, Luca Niculescu, rectorul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, Sorin Cîmpeanu, membru al Camerei Deputaţilor, consilierii de stat Florin Vodiţă, Gabriel Andronache, Felix Rache. 

Din delegaţia franceză condusă de preşedintele Emmanuel Macron fac parte ministrul Afacerilor Europene, Nathalie Loiseau, ambasadoarea Franţei în România, Michèle Ramis,  Şeful Statului Major particular al Preşedintelui, Amiral Bernard Rogel, consilierii Philippe Etienne, Clément Beaune, Barbara Frugier, Nicolas Jegou.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.