Premierul desemnat, Nicolae Ciucă şi preşedintele PNL, Florin Cîţu, s-au întâlnit, marţi seară, la Vila Lac, cu liderii PSD Marcel Ciolacu şi Sorin Grindeanu, au declarat surse politice pentru News.ro. Discuţiile au vizat o posibilă susţinere de către PSD a Guvernului minoritar PNL-UDMR, sau includerea PSD în Guvern, cu miniştri, însă nu s-a ajuns la niciun acord. Este posibil ca zilele următoare să existe alte întâlniri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întâlnirea celor două partide a venit după ce preşedintele USR, Dacian Cioloş a anunţat, oficial, că nu este nevoie de niciun armistiţiu politic în Parlament, ci se poate reface coaliţia de guvernare cu USR. Cioloş a cerut liberalilor să se aşeze la masă pentru discuţii. 

PSD, în schimb, a transmis printr-un comunicat oficial că este nevoie de un armistiţiu al partidelor de dreapta care au provocat criza politică. 

Mai mult, social-democraţii au dat de înţeles că, dacă PNL acceptă cele 10 măsuri PSD propuse pentru a fi implementate, atunci sunt dispuşi să accepte acest armistiţiu. 

De altfel, PSD s-a întrunit, în cursul zilei, într-o şedinţă în care au discutat variantele de lucru, o parte din social-democraţi afirmând că, dacă tot se pune problema unui sprijin în Parlament, atunci să se facă transparent, prin participarea PSD la guvernare. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.