Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, anunţă, marţi seară, după incendiul de la Spitalul Nicolae Robănescu din Bucureşti, că situaţia este sub control din punct de vedere medical, iar pacienţii vor rămâne la Spitalul Marie Curie unde au parte de toată îngrijirea de care au nevoie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În momentul de faţă situaţia este sub control din punct de vedere medical”, a declarat, marţi seară, la Antena 3, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, referindu-se la incendiul de la Spitalul Nicolae Robănescu.

Potrivit ministrului, în unitatea medicală erau  mulţi copii care au diverse grade de handicap sau boli rare.

”Se face recuperare neuro-motorie. Sunt şi copii cu afecţiuni neurologice degenerative. E un spital foarte special din punctul ăsta de vedere, un spital foarte bun, de altfel, şi vă daţi seama că şi impactul emoţional e foarte mare. Sunt copii, mulţi dintre ei cu afecţiuni foarte serioase”, a mai precizat ministrul.

Acesta a explicat că pacienţii vor avea parte de toată îngriirea de care au nevoie la Spitalul Marie Curie, unde vor rămâne deocamdată.

”Mă bucur că nu există niciun fel de victime. E totuşi ciudată această explozie a unui transformator care am înţeles că nu era vechi, ci relativ nou în momentul în care a fost realimentat zona, pentru că a fost o pană de curent acolo care a durat mai multe ore”, a mai afirmat ministrul.

O explozie urmată de incendiu s-a produs, marţi seară, la un transformator din curtea Spitalului Nicolae Robanescu din Bucureşti, iar pacienţii au fost evacuaţi.

A avut loc o pană de curent în zona din jurul unităţii medicale, motiv pentru care spitalul a fost alimentat de generator mai mult de o oră.

”În momentul revenirii energiei electrice în reţea, transformatorul a explodat, provocând incendierea a două maşini din apropiere. Personalul a luat imediat măsuri pentru oprirea instalaţiilor de gaze din incinta spitalului şi a procedat la evacuarea în siguranta copiilor internaţi, a aparţinătorilor acestora”, a mai transmis anterior Ministerul Sănătăţii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.