În actualul context al conflictului militar din Ucraina cauzat de Rusia, în semn de solidaritate cu poporul ucrainean, primarii USR Clotilde Armand (Sectorul 1), Allen Coliban (Braşov) şi Gabriel Pleşa (Alba Iulia) au anunţat că vor ilumina în culorile galben şi albastru clădirile primăriilor şi alte obiective din oraşele pe care le administrează, arată un comunicat de presă al partidului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Sectorul 1 este alături de poporul ucrainean. Sunt mulţi ucraineni la graniţă cu România care fug de războiul lui Putin. Aceşti oameni şi-au lăsat totul în urma lor din cauza unui dictator care vrea să schimbe graniţele Europei după cum vrea el. În aceste momente este nevoie de măsuri urgente de ajutor. Iar Primăria Sectorului 1 îşi oferă sprijinul pentru toţi ucrainenii aflaţi în dificultate. Vom asigura condiţii pentru toţi refugiaţii care ne solicită ajutorul”, a declarat Clotilde Armand, conform sursei citate.

Şi edilul Braşovului Allen Coliban a precizat că speră ca răspunsul UE şi al comunităţii internaţionale să fie pe măsura agresiunii ruse.

“Îmi exprim speranţa că răspunsul Uniunii Europene şi al întregii comunităţi internaţionale va fi pe măsura agresiunii ruse. Suntem alături de poporul ucrainean în lupta lor pentru integritatea statală, pentru prezentul şi viitorul pe care şi le-au ales. Dacă situaţia o va cere, Braşovul are capacitatea şi va asigura condiţii pentru potenţialii refugiaţi din Ucraina”, a declarat Allen Coliban.

La rândul său, primarul Municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleşa, a anunţat că Cetatea Alba Iulia a fost iluminată în galben şi albastru.

„În contextul situaţiei de conflict armat în care se află Ucraina, în semn de solidaritate faţă de poporul acestei ţări, greu încercat în aceste momente, Cetatea Alba Carolina va rămâne iluminată în culorile galben şi albastru, culori pe care fiecare ucrainean le poartă în suflet şi pe drapelul naţional. Semnificaţia lor, de pace şi prosperitate, să-i întărească în lupta pentru a-şi păstra suveranitatea şi integritatea teritorială”, a explicat Gabriel Pleşa, potrivit sursei menţionate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.