Parlamentul dezbate impozitarea pensiilor speciale, iar PSD, USR şi PNL susţin fiecare în parte că demersul li se datorează. ”PSD a propus şi vom vota astăzi în Parlament impozitarea drastică a pensiilor speciale”, a scris pe Facebook liderul PSD, Marcel Ciolacu, în timp ce USR susţine că parlamentarii formaţiunii au cerut introducerea pe ordinea de zi. ”La solicitarea USR, conducerea celor două Camere ale Parlamentului a acceptat ca pe ordinea de zi a plenului reunit de joi să figureze şi proiectul USR de desfiinţare a pensiilor parlamentarilor”, a transmis USR. La rândul său, liderul deputaţilor liberali, Florin Roman, afirmă: ”Am convins PSD să rupă frăţia cu pensiile speciale”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”PSD a propus şi vom vota astăzi în Parlament impozitarea drastică a pensiilor speciale! Cu 85%! Toate pensiile din România trebuie aduse la un nivel decent, comparabil cu cele din sistemul public. Aceşti bani trebuie să se ducă obligatoriu către alocaţii şi pensii şi nu în buzunarele clientelei politice a PNL”, a scris, miercuri, pe Facebook, liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

La rândul lor, reprezentanţii USR au transmis un comunicat de presă intitulat: ”Test pentru Parlament. Proiectul USR de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor ajunge la vot”.

”La solicitarea USR, conducerea celor două Camere ale Parlamentului a acceptat ca pe ordinea de zi a plenului reunit de joi, dedicat prelungirii stării de alertă, să figureze şi proiectul USR de desfiinţare a pensiilor parlamentarilor. Este un vot important, pe care USR îl aşteaptă de aproape trei ani de zile, de când a fost depus proiectul, şi este un pas esenţial spre restabilirea echilibrului şi a corectitudinii în sistemul de pensii, astfel încât să nu mai existe categorii privilegiate, care primesc cu mult peste cât au contribuit. Votul de joi va arăta adevăratele intenţii ale partidelor pe subiectul pensiilor speciale”, a transmis USR.

Formaţiunea reaminteşte că a depus încă din mai 2017 proiectul de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor şi, până acum, ”el a fost blocat în sertarele comisiilor, toate solicitările USR de punere pe ordinea de zi, spre dezbatere şi aprobare, fiind respinse cu obstinaţie prin interpretarea abuzivă a Regulamentului şedinţelor comune”.

Proiectul USR prevede un impozit de 90% pentru toate pensii speciale de peste 3.500 de lei şi un impozit de 10% pentru pensiile speciale între 2.000 şi 3.500 de lei.

Şi liderul deputaţilor liberali, Florin Roman, a transmis, miercuri, cu comunicat pe această temă, intitulat: ”Am convins PSD să rupă frăţia cu pensiile speciale”.

”Toate pensiile speciale din România vor fi impozitate, iar cele care depăşesc 7.000 de lei vor fi impozitate cu 85%, urmare a unui amendament iniţiat şi susţinut de PNL şi PSD. În mod similar vom acţiona şi mâine în ceea ce priveşte pensiile speciale ale parlamentarilor, astfel încât să fie îndepărtatată orice inechitate socială între pensionari. PNL a susţinut întotdeauna principiul contributivităţii, că un pensionar nu poate fi mai special decât altul. Amendamentul depus obligă PSD sa rupă frăţia cu pensiile speciale”, a transmis Florin Roman.

Potrivit acestuia, propunerea de impozitare a fost luată prin consens de liderii de grup, iar modalitatea de legiferare respecta deciziile Curţii Constituţionale, care spun că pensiile speciale nu pot fi anulate, dar pot fi impozitate.

Camera Deputaţilor şi Senatul se reunesc în şedinţă comună, joi, de la ora 13.00.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.