Viceprimarul Iaşiului Radu Botez, membru ALDE, a bruscat un consilier liberal, incidentul având loc în pauza şedinţei de vineri a consiliului local. Conducerea filialei municipale PNL Iaşi cere demisia viceprimarului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În timpul şedinţei Consiliului Local, între viceprimarul Radu Botez şi Răzvan Timofciuc au avut loc unele discuţii în contradictoriu, care au pornit de la un proiect de hotărâre susţinut de reprezentantul PNL, privind introducerea unor sensuri giratorii în municipiu.

Ulterior, s-a luat o pauză de dezbateri, discuţiile între cei doi continuând pe un ton mult mai ridcat. Viceprimarul ALDE Radu Botez s-a apropiat de consilierul liberal, aflat pe scaun, şi l-a bruscat, moment în care a intervenit un reprezentant al PMP.

"Nu e prima dată când viceprimarul Botez are o astfel de atitudine. Au fost şedinţe în care ne-a făcut proşti, având un comportament agresiv", a declarat consilierul PNL Răzvan Timofciuc.

După reluarea şedinţei de consiliu, viceprimarul Radu Botez a amintit de incident, spunând că nu a mai rezistat la insulte.

"Ar trebui să avem un consiliu de oameni responsabili. Este foarte greu să avem răbdare la aşa-zisele proiecte de hotărâre, care nu respectă elemente tehnice şi juridice", a spus Radu Botez.

La rândul său, consilierul liberal Răzvan Timofciuc i-a transmis viceprimarului că trebuie să meargă la "un control psihiatric". 

Liderul filialei municipale PNL Iaşi, deputatul Marius Bodea, afirmă, într-un comunicat de presă, că viceprimarul Radu Botez ar trebui să-şi dea demisia, adăugând că gestul este “incalificabil şi de neacceptat“.

"Un consilier liberal ajunge să fie bruscat doar pentru că nu împărtăşeşte aceleaşi opinii cu puterea, iar totul se petrece sub privirea îngăduitoare a primarului Mihai Chirica şi a viceprimarului PSD Gabriel Harabagiu, care manifestă, tacit, acelaşi dispreţ cu care ne-am obişnuit. După ce timp de patru ani colegii mei liberali au avut de suportat jigniri constante, fiind nevoiţi să apeleze la instanţă pentru ca proiectele propuse de ei să apară pe ordinea de zi, astăzi vedem că până la violenţă nu mai era decât un pas. Niciodată într-o şedinţă de CL nu s-a mai întâmplat aşa ceva, iar pentru comportamentul huliganic ar trebui să răspundă nu doar dl Radu Botez, căruia îi cer să îşi dea demisia şi retragerea din viaţa publică urgent, ci şi primarul şi viceprimarul PSD, care au aprobat ieşirea deviantă a colegului lor, fără să ia atitudine“, a precizat şeful liberalilor din municipiu, Marius Bodea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.