Fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate Horia Georgescu, al cărui nume apare pe lista persoanelor care au intrat în arhiva SIPA, spune că, în calitatea sa de membru al comisiei SIPA, şi-a desfăşurat activitatea "în limita şi mandatul dat de ordinul ministrului, cu aplicarea legilor incidente".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El a făcut aceste precizări pe Facebook, înainte de publicarea listei de către Ministerul Justiţiei.

"Nu este nici un secret că am făcut parte din comisia SIPA (a treia ) ca membru, alături de alţi colegi din minister, aşa cum am comunicat public şi acum două săptămâni tot la solicitarea unor reprezentaţi mass-media (ordinele miniştirilor de numire şi componenţa comisiilor au caracter public şi pot fi consultate de oricine, la solicitare, în baza legii 544 ). Activitatea mea în calitate de membru a fost în limita şi mandatul dat de ordinul ministrului cu aplicarea legilor incidente. Am încheiat activitatea în cadrul comisiei când am fost înlocuit de Cătălin Predoiu, care a numit o altă comisie pentru continuarea activitătilor , după numirea sa ca ministru şi detaşarea mea la ANI", spune Horia Georgescu. 

Horia Georgescu, Marius Iosif, Laura Iulia Scântei sunt printre cei care au intrat în arhiva SIPA în calitate de membri ai comisiilor de inventariere, conform listei făcute publice joi de Ministerul Justiţiei. Ministerul precizează că din documentele pe care le deţine nu rezultă activităţile desfăşurate în 2006 şi anunţă că va face publice şi rapoartele din 2008, care consemnau nereguli privind "evidenţa, păstrarea, procesarea, multiplicarea şi distrugerea informaţiilor secrete de stat", precum şi procesele verbale ale comisiilor a căror activitate a vizat arhiva SIPA.

Arhiva SIPA a fost desfiinţată în 2006.

După desfiinţarea arhivei, un număr de 22 de „vizite” au fost consemnate în 22 procese verbale întocmite „cu ocazia sigilării/desigilării spaţiilor în care a fost depozitată arhiva”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.