Guvernul a transmis, joi, după discuţia premierului Nicolae Ciucă cu reprezentanţii cultelor religioase, că Guvernul susţine şi promovează libertatea religioasă, prin participarea la activităţile religioase în condiţii de siguranţă sanitară şi respect reciproc. ”Fac apel la unitate şi coeziune şi vă rog să vă alăturaţi eforturilor guvernamentale care au în centru protejarea sănătăţii şi vieţii cetăţenilor”, a transmis prim-ministrul, el precizând că la nivelul Guvernului vor fi preluate mesajele şi propunerile reprezentanţilor cultelor religioase, inclusiv cele privind sprijinirea financiară legată de construirea şi repararea lăcaşurilor de cult şi a salarizării personalului de cult.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat oficial al Executivului, premierul Nicolae-Ionel Ciucă a avut, marţi, consultări cu reprezentanţii cultelor religioase din România, prima reuniune între reprezentanţii statului şi cei ai cultelor, care a avut loc într-un lăcaş de cult, respectiv, Templul Coral. 
 
Şeful Executivului a subliniat că dialogul autorităţilor cu reprezentanţii cultelor religioase creează punţi de legătură pentru a găsi căile comune de a acţiona în slujba oamenilor, pentru a proteja sănătatea şi viaţa cetăţenilor, îndeosebi în această perioadă dificilă provocată de criza pandemică. 
 
"Autorităţile guvernamentale şi societatea civilă, în care cultele religioase reprezintă un pilon de stabilitate, urmăresc binele oamenilor. Guvernul susţine şi promovează libertatea religioasă, prin participarea la activităţile religioase în condiţii de siguranţă sanitară şi respect reciproc. Aplicarea măsurilor de protecţie sanitară şi vaccinarea sunt soluţii sigure şi eficiente pentru protejarea sănătăţii cetăţenilor şi combaterea crizei COVID-19. Fac apel la unitate şi coeziune şi vă rog să vă alăturaţi eforturilor guvernamentale care au în centru protejarea sănătăţii şi vieţii cetăţenilor. Oamenii au nevoie de încredere şi speranţă, iar contribuţia cultelor religioase este esenţială în această perioadă", a afirmat prim-ministrul Ciucă. 
 
Şeful Executivului a transmis că respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale, între care libertatea religioasă este deosebit de importantă, reprezintă baza societăţii democratice din România.
 
De asemenea, premierul Nicolae-Ionel Ciucă a arătat că la nivelul Guvernului vor fi preluate mesajele şi propunerile reprezentanţilor cultelor religioase, inclusiv cele privind  sprijinirea financiară legată de construirea şi repararea lăcaşurilor de cult şi a salarizării personalului de cult.
 
”Preluăm şi învăţăm din mesajul pe care îl aduc cultele religioase din rândul comunităţilor pe care le păstoresc pentru că acestea reprezintă aproape 99% din cetăţenii României”, a menţionat premierul.
 
Potrivit Guvernului, reprezentanţii cultelor religioase au mulţumit prim-ministrului Nicolae-Ionel Ciucă şi reprezentanţilor Guvernului pentru deschiderea la dialog şi colaborare şi au propus înfiinţarea unui mecanism permanent de cooperare, care să funcţioneze la nivel tehnic, prin Secretariatul de Stat pentru Culte. 
 
La întâlnirea cu reprezentanţii cultelor religioase din România au mai participat, din partea Guvernului, vicepremierul Kelemen Hunor, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, secretarul de stat în MAI, şeful DSU, Raed Arafat, preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă şi secretarul de stat pentru culte, Victor Opaschi.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.