Premierul Nicolae Ciucă a declarat, vineri, în deschiderea şedinţei de Guvern, că se va adopta Strategia Naţională Anticorupţie, asumată prin PNRR şi se pregătesc instrumentele de lucru pentru a atrage cele aproape 50 de miliarde de euro din cadrul financiar multianual 2021-2027.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nicolae Ciucă a declarat că un alt punct important al agendei de Guven este Strategia Naţională Anticorupţie, care vizează perioada de timp 2021-2025. 

”România are nevoie de un set solid de măsuri pentru prevenirea corupţiei, consolidarea climatului de integritate, creşterea transparenţei instituţiilor publice şi creşterea încrederii cetăţenilor în instiutţiilor statului”, a spus el. 

Premierul a precizat că, prin această strategie, Guvernul răspunde nevoilor reale ale societăţii româneşti şi totodată atinge una dintre ţintele importante asumate de România, prin Planul Naţional de redresare şi rezilienţă în domeniul justiţiei. 

”Deja am aprobat mecanismele de folosire a celor aproape 30 de miliarde de euro prin PNRR şi astăzi pregătim instrumentele de lucru pentru a atrage cele aproape 50 de miliarde de euro din cadrul financiar multianual 2021-2027. 

”Vom discuta gestiunea banilor europeni alocaţi pentru perioada 2021-2027, fondurile europene de dezvoltare regională, fondurile de coeziune şi fondul social european, precum şi cel de tranziţie justă”, a mai spus Ciucă. 

”Am spus şi doresc să repet faptul că acest guvern va pune la muncă toate resursele naţionale disponibile, pentru a moderniza România şi a le oferi românilor bunăstare”, a afirmat Nicolae Ciucă.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.