Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a informat că în şedinţa Executivului de miercuri a fost adoptată hotărârea de Guvern prin care s-a stabilit ca alegerile locale parţiale pentru primari şi un consiliu local să se desfăşoare în data de 27 iunie a acestui an şi care va intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lista care cuprinde circumscripţiile electorale în care se organizează alegeri locale parţiale în data de 27 iunie 2021 poate fi accesată AICI

„În cadrul aceleiaşi şedinţe, a fost adoptată hotărârea de Guvern pentru aprobarea calendarului acţiunilor din cuprinsul perioadei electorale a alegerilor locale parţiale. Conform prevederilor hotărârii, perioada electorală va începe în data de 23 mai 2021, candidaturile vor putea fi depuse până cel mai târziu la data de 7 iunie 2021, iar campania electorală va începe în data de 12 iunie 2021”, mai transmite AEP, într-un comunicat de presă.

Totodată, au fost adoptate hotărârea de Guvern privind stabilirea măsurilor tehnice necesare bunei organizări şi desfăşurări a alegerilor locale parţiale, prin care sunt delimitate atribuţiile instituţiilor implicate în organizarea acestui procesul electoral şi hotărârea de Guvern privind stabilirea cheltuielilor necesare pregătirii şi desfăşurării în bune condiţii a alegerilor locale parţiale.

Cele trei hotărâri vor intra în vigoare la data de 23 mai 2021.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.