Ministerul de Interne anunţă că, luni, a avut loc prima şedinţă a Grupului de Lucru desemnat pentru elaborarea noii structuri a Inspectoratului de Poliţie a Judeţului Constanţa. Ministrul de resort, Cătălin Predoiu, afirmă că trebuie gândită o structură ”capabilă să combată eficient infracţionalitatea locală”, având în vedere specificul zonei şi faptul că este un judeţ de graniţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

”În cadrul şedinţei de astăzi au fost stabilite obiectivele principale, modul de lucru şi calendarul de implementare a reformelor solicitate de conducerea Ministerului Afacerilor Interne. Organigrama Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa va fi constituită astfel încât să reflecte pe deplin cerinţele şi necesităţile comunităţii locale din judeţ, luând în considerare contextul infracţional şi specificul activităţilor de aplicare a legii din zona de competenţă”, a transmis, luni, Ministerul de Interne, într-un comunicat d epresă.

Ministrul Cătălin Predoiu a transmis care este scopul acestui grup de lucru.

”Scopul grupului este de a regândi întreaga structură a IPJ Constanţa pentru a-l transforma într-o structură poliţienească capabilă să combată eficient infracţionalitatea locală. Judeţul Constanţa este unul de graniţă, inclusiv a UE, avem în Constanţa obiective care au o pronunţată importanţă strategică civilă, industrială şi militară, CNE Cernavodă, Porturile şi Şantierele Navale de la Constanţa şi Mangalia, Podurile de la Cernavodă şi Giurgeni-Vadul Oii, Baza militară de la Kogălniceanu”, a precizat ministrul.

Potrivit acestuia, de asemenea, se regăsesc în judeţul Constanţa forme ale infracţionalităţii care se încadrează în priorităţile de acţiune ale MAI, trafic de droguri, trafic de persoane, contrabandă, evaziune fiscală, migraţie ilegală, crimă organizată.

”Pe de altă parte, vom aborda şi lipsa de resurse umane şi logistice. Inspectoratul va trebui echipat şi dotat corespunzător şi ne vom concentra şi pe această direcţie. În sfârşit, dar nu în ultimul rând, organizarea şi echiparea logistică nu poate suplini pregătirea profesională, deontologia şi integritatea, munca intensă pentru aplicarea legii şi apărarea drepturilor cetăţenilor. De aceea, am cerut tuturor structurilor MAI o nouă atitudine faţă de muncă a tuturor cadrelor, bazată pe responsabilitate, profesionalism, integritate, disciplină şi dedicare faţă de lege şi cetăţean", a mai declarat ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu.

Întâlnirile pe această temă vor continua în cadrul Grupului de Lucru constituit, problematica fiind abordată în comisii şi subcomisii de specialitate pentru a eficientiza procesul de reformă.

Din grupul de lucru constituit prin ordin al ministrului Afacerilor Interne fac parte specialişti ai MAI şi ai Inspectoratului General al Poliţiei Române.

De asemenea, prin acelaşi ordin de ministru s-a stabilit faptul că vor fi consultaţi în acest proces şi experţi din structurile poliţieneşti ale unor state cu care România are parteneriate strategice.

Ministrul Afacerilor Interne Cătălin Predoiu a declarat, în urmă cu o săptămână, că în Constanţa bătălia cu criminalitatea a fost pierdută în ultimii 5-10 ani şi că va reorganiza IPJ Constanţa.

Până la finalizarea acestui proces, va exista o conducere interimară.

“Noua organigramă a IJP Constanţa va fi adoptată prin ordin de ministru emis în cel mult 45 de zile, adică în jurul datei de 15 octombrie, după ce va fi conceput astfel încât să fie capabilă să confrunte fenomenul infracţional de magnitudinea celui existent în judeţul Constanţa, în special în ceea ce priveşte evaziunea fiscală, trafic de droguri, trafic de fiinţe umane, crimă organizată. Noul IJP Constanţa va fi un proiect pilot care va servi drept model de orientare pentru restructurarea unităţilor teritoriale ale Poliţiei Române”, a anunţat Cătălin Predoiu.

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.