Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu spune, miercuri, într-o postare pe Facebook, că reparaţiile la linia de cale ferată cu ecartament larg din Portul Galaţi sunt în plină desfăşurare, iar redeschiderea acestei linii de cale ferată va permite transportul mai eficient al cerealelor din Ucrainia, via Republica Moldova, în Portul Galaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Reparaţiile la linia de cale ferată cu ecartament larg din Portul Galaţi sunt în plină desfăşurare!”, anunţă Grindeanu. 
 
Ministrul Transporturilor afirmă că, pentru a redeveni funcţională lucrările la această şină de cale ferată presupun:
 
-înlocuirea a 1100 traverse din lemn speciale de 2,80 m şi a 250 de traverse din lemn speciale de pe zona aparatelor de cale
- înlocuirea materialului mărunt de prindere
- completarea prismei de piatră spartă
- executarea burajelor tehnologice
 
”O parte din aceste operaţiuni sunt executate manual de lucrătorii Regionalei CFR Galaţi, deoarece pentru acest tip de şină cu ecartament sovietic nu există în România utilaje grele de cale. Până în acest moment au fost înlocuite 698 de traverse speciale din lemn (2,80 m) dintre care 245 de traverse pe aparatele de cale. Au mai fost înlocuite aproape 4 mii de tone de material mărunt de prindere şi a fost completată prisma cu 120 de tone de piatră spartă. Burajul traverselor cu utilaje de mică mecanizare a fost realizat pe 1280 metri liniari de cale”, spune ministrul Grindeanu. 
 
El menţionează că lucrările, care sunt realizate în regie proprie de Regionala de Căi Ferate Galaţi, au început în luna iunie şi urmează să fie finalizate în luna august, anul acesta (2022).
 
Redeschiderea acestei linii de cale ferată va permite transportul mai eficient al cerealelor din Ucrainia (via Republica Moldova) în Portul Galaţi.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.