Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a declarat că este timpul prea scurt până la alegerile locale ca PSD să mai poată face ceva pentru amânarea acestora. El a precizat că organizarea alegerilor aparţine Guvernului, indiferent de culoarea politică, şi o decizie de amânare poate fi luată doar de către Executiv, însă liberalii ţin neapărat ca localele să aibă loc pe 27 septembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Declaraţia pe care o ştiu eu a dl Ciolacu a fost legată de o tentativă a celor de la guvernare de a încerca amânarea deschiderii şcolilor şi de legarea celor două subiecte. În acest moment, PSD e pregătit să câştige alegerile locale. Am văzut precizări din partea Guvernului. Sigur că responsabilitatea organizării alegerilor, indiferent de cine se află la guvernare, e a Guvernului. Eu cred că va fi un proces electoral un pic diferit de ce a fost până acum. Într-un birou electoral din start sunt 16 persoane, iar dacă mai ai şi observatori se duce mai mult decât 16. Intrăm într-o zonă în care accesul într-o secţie de votare trebuie să fie controlat”, a afirmat Sorin Grindeanu, întrebat joi după Consiliul Politic Naţional al partidului dacă PSD va mai cere amânarea alegerilor locale. 

Acesta a adăugat că vrea să vină cât mai mulţi oameni la vot, pentru că este un exerciţiu democratic.

„Atâta timp cât domnii de la PNL şi-au dorit cu orice preţ să facă aceste alegeri le au foarte bine gestionate. Îmi doresc să vină cât mai mulţi oameni la vot, pentru că e un exerciţiu democratic. Singurii care pot amâna alegerile, conform pârghiilor legale, sunt cei care guvernează. E foarte puţin timp să se mai poată întâmpla asta. Am văzut că dânşii îşi doresc alegeri. Nu văd posibil să mai poată face ceva PSD, decât dacă Guvernul îşi dă seama că lucrurile au scăpat de sub control şi să amâne alegerile”, a conchis Grindeanu. 

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a anunţat, într-o conferinţă de presă susţinută sâmbătă la Fălticeni că, în cazul în care Guvernul va decide amânarea deschiderii anului şcolar, este decis ca, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, „să provoace o discuţie serioasă cu privire la amânarea alegerilor locale”.

„Dacă vor lua o asemenea decizie să amâne şcolile eu nu mai accept de la domnul Orban, aşa, în opoziţie, mic cum sunt eu, dubla măsură” a afirmat Ciolacu, în condiţiile în care premierul a evocat posibilitatea ca elevii să meargă la şcoală din 1 octombrie, iar din 14 septembrie cursurile să se desfăşoare online.

În schimb, şeful Executivului a spus, luni, că nu a fost exprimată niciodată o opinie oficială privind posibila amânare a începerii şcolii. Orban a adăugat că au existat opinii disparate ale unor epidemiologici care au susţinut o amânare, însă niciuna nu a fost oficială.

Premierul a mai precizat că şcoala va începe pe 14 septembrie, în funcţie de scenariile prezentate de Ministerul Sănătăţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.