Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans Klemm, a venit, joi dimineaţă, la Palatul Victoria pentru o discuţie cu premierul Sorin Grindeanu legată de înfiinţarea Muzeului Holocaustului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La întâlnire participă şi Radu Ioanid, director al Programului Arhivistic Internaţional din cadrul Centrului pentru Înalte Studii despre Holocaust.

Hans Klemm şi Radu Ioanid s-au întâlnit, marţi, şi cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, liderul PSD precizând ulterior că au discutat despre înfiinţarea Muzeului Holocaustului la Bucureşti, dar şi desptre relaţiile româno-americane şi despre situaţia Uniunii Europene.

Dragnea spunea că a discutat cu ambasadorul american şi despre Parteneriatul Strategic România-SUA şi despre amplificarea dimensiunii economice a acestuia. ”El trebuie să aibă şi o componentă economică substanţială, adică România trebuie să aibă şi de câştigat de pe urma lui”, spunea Dragnea, adăugând că se referă la un nivel mai mare al investiţiilor americane în ţara noastră.

Liviu Dragnea a arătat că România a fost deschisă la solicitările părţii americane, dar trebuie să aibă avantaje din punct de vedere economic. 

Hans Klemm s-a mai întâlnit cu premierul Sorin Grindeanu şi în 1 februarie, în ziua în care ambasadele Belgiei, Canadei, Franţei, Germaniei, Olandei şi Statelor Unite au transmis, într-o declaraţie comună, o serie de critici la adresa Guvernului pe tema OUG 13 privind Codurile penale, cerând retragerea iniţiativei pe motiv că "subminează" poziţia României şi o îndepărtează de parcursul european şi al statului de drept.

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.