Preşedintele interimar al PSD, Sorin Grindeanu, a declarat luni că o hârtie a plecat vineri în teritoriu, de la Ministerul Dezvoltării, către autorităţile locale privind suspendarea investiţiilor, până la sfârşit anului, aproape 2.700 de investiţii, apă, canal, gaze şi drum. El a anunţat că PSD nu este de acord cu această abordare şi fiecare investiţie trebuie analizată în parte. Potrivit lui Grindeanu, nu a existat nicio discuţie în coaliţie pe sistarea acestor lucrări.
Preşedintele interimar al PSD, Sorin Grindeanu, a declarat la Parlament că o hârtie a plecat vineri în teritoriu, de la Ministerul Dezvoltării, către autorităţile locale privind suspendarea investiţiilor, până la sfârşit anului.
”Vorbim de aproape 2.700 sau în jur de 2.700 de investiţii, apă, canal, gaz şi drum. Eu nu prea sunt şi noi nu suntem de acord cu această abordare. Trebuie ca fiecare investiţie în parte să fie analizată. Trebuie să vedem dacă nu cumva costurile de conservare sunt mai mari decât ceea ce ar însemna efortul bugetar, acum, pentru a finaliza acea investiţie”, a subliniat Grindeanu.
Potrivit lui Grindeanu, ”această hârtie de la Ministerul Dezvoltării a venit după conferinţa de presă a premierului în care a prezentat măsurile privind administraţia locală”.
”Cred că a venit sâmbătă, dacă nu mă înşel, s-a anunţat că tot ce înseamnă lucrări pe apă, canal, gaz, de exemplu, sub 40%, stadiu financiar, se sistează şi tot ce înseamnă lucrări sub 80% pe drumuri, de asemenea, stadiul financiar se sistează. Dar vreau să vă anunţ că există nu puţine situaţii, ci multe, în care s-a lucrat în această perioadă şi nu a ajuns să fie facturat. De aceea vă spuneam că sunt lucrări care trebuie să fie analizate una după alta”, a arătat liderul PSD.
Întrebat dacă s-a discutat în coaliţie despre această măsură, Grindeanu a răspuns: ”Pe sistarea acestor lucrări, nu”.
Grindeanu a mai declarat că a discutat cu colegii din PSD despre pachetul pe administraţie.
”Sunt lucruri, în primul rând, care trebuie corectate din pachetul 2, acele excese, cred că se referă la veteranii de război, la deţinuţii politici şi la mame, sau propunerile despre care am amintit în Parlament, pentru taxarea multinaţionalelor, pentru taxarea capitalului repatriat, din România, către ţările de origine a multinaţionalelor, că vorbim de legea insolvenţie, că vorbim de controale mai bune ale ITM-ului pe acea zonă estimată de noi la 1,4 milioane de locuri de muncă la gri şi negru, că vorbim de ANAF, şi aici am avut discuţii lungi, astăzi, cu reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor pe ceea ce înseamnă ANAF, digitalizare şi toate lucrurile de care auzim de foarte mult timp, dar unde lucrurile n-au înaintat foarte bine în ultimii ani”, a precizat liderul PSD.
Sorin Grindeanu a mai spus că trebuie făcută o analiză şi dacă măsurile din primul pachet îşi ating ţinta, şi anume reducerea deficitului.
El a precizat că se aşteaptă să fie chemaţi a contribui şi cu măsuri pentru relansarea economiei.
”Am pregătit un pachet de măsuri, din acest punct de vedere şi se lucrează, pentru că altfel o să intrăm într-un cerc vicios. Tot tăiem, tot adăugăm taxe în plus şi ajungem în recesiune economică, ceea ce nu ne dorim. Să ştiţi că nu se colectează mai bine”, a ţinut să menţioneze Grindeanu.
Liderul PSD a precizat că în luna iunie am fost sub plan cu colectarea şi lucrurile nu merg cum trebuie pe zona de ANAF.
”De aceea am şi făcut în ultima săptămână cel puţin două sau trei apeluri la noua conducere, să îşi schimbe ritmul de lucru şi să încerce să îndrepte toate lucrurile care nu au mers bine”, a precizat Grindeanu, arătând că ”sunt sub planul asumat”.

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.