Premierul Sorin Grindeanu a declarat, joi, că este de acord cu concluziile prezentate de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, arătând că lupta anticorupţie trebuie să fie puternică, iar instituţiile să funcţioneze "dincolo de persoane", pentru că DNA "nu e reprezentată de domnul Negulescu sau de doamna Kovesi".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul a afirmat că a avut o discuţie cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, înainte ca el să prezinte public, miercuri, concluziile raportului său privind activitatea Ministerului Public şi că "este de acord cu ele".

"Pentru ca lupta anticorupţie să fie cu adevarăt puternică în România, toate mecanismele trebuie să funcţioneze foarte bine, dar mecanismele nu stau şi nu sunt legate de persoane. DNA nu e reprezentată de domnul Negulescu sau de doamna Kovesi, ca să trec de la o extremă la alta, ci este o instituţie care trebuie să funcţioneze dincolo de anumite persoane fizice", a afirmat premierul.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, în conferinţa de presă în care a prezentat concluziile evaluării procurorului general Augustin Lazăr şi a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, că nu este oportună declanşarea mecanismului instituţional de revocare din funcţii a acestora. El a precizat că evaluarea şefilor celor două instituţii a fost făcută de el, fără niciun fel de presiune şi ingerinţă şi că nu a verificat soluţii din dosare. Toader a susţinut, însă, că este oportună "instituiriea unei atente monitorizări, a unei obligaţii de raportare a activităţii procurorilor de la DNA, DIICOT, PICCJ", iar această autoritate trebuie exercitată de ministrul Justiţiei, fără ingerinţe în activitatea procurorului de a da soluţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.