"Când viitorul României ne este furat pe faţă, nu ne sperie nici gazele, nici tunurile cu apă, nici bastoanele! Doar ne unesc”, scrie senatorul USR Mihai Goţiu pe pagina sa de Facebook. El afirmă că faptul că liderii coaliţiei de guvernare au considerat ca fiind justificat modul în care a intervenit Jandarmeria la protestul de vineri seară arată doar că această intervenţie asupra unor protestatari paşnici a fost ordonat politic şi că nu s-a dorit înlăturarea persoanelor violente, ci folosirea lor ca pretext pentru a transmite un mesaj de forţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"(...)  Liviu Dragnea, Codrin Ştefănescu, Liviu Pop, Călin Popescu Tăriceanu, Cătălin Rădulescu şi mulţi alţi lideri PSD şi ALDE au ales să facă zid comun pentru protejarea lui Carmen Dan, prefectului Capitalei şi a şefilor din Jandarmerie după tot ce s-a întâmplat, vineri seara, în Piaţa Victoriei din Bucureşti. Aproximativ 100.000 de cetăţeni români au ieşit, însă, ieri seară (sâmbătă), în pieţele din Bucureşti, Cluj, Sibiu, Timişoara, Braşov, Iaşi şi în multe alte localităţi din ţară şi din diaspora, pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de tot ceea ce s-a întâmplat cu o zi mai devreme”, a scris senatorul USR Mihai Goţiu pe pagina sa de Facebook.

El a afirmă că intervenţia jandarmilor cu gaze lacrimogene şi tunuri cu apă asupra protestatarilor, care în final au avut nevoie de îngrijiri medicale, nu i-au speriat pe oameni, ci i-a unit. Goţiu mai afirmă că faptul că liderii coaliţiei de guvernare au considerat justificat modul de intervenţie a forţelor de ordine împotriva unor protestatari paşnici arată doar că acest lucru a fost ordonat politic.

"Gazele lacrimogene şi tunurile cu apă, sutele de persoane care au fost nevoite să suporte îngrijiri medicale nu ne-au speriat, ci ne-au unit. Faptul că Dragnea, Tăriceanu, PSD şi ALDE consideră ca fiind justificate intervenţiile Jandarmeriei nu prea lasă loc de dubii: că atacul asupra protestatarilor paşnici a fost ordonat politic, că nu s-a dorit vreun moment anihilarea celor câtorva persoane violente, ci folosirea lor ca pretext pentru a transmite un mesaj de forţă. Chiar cu riscul de a-i băga în spitale pe cetăţenii români. Ei bine, după cum s-a văzut aseară, intimidarea nu şi-a atins scopul. Când viitorul României ne este furat pe faţă, nu ne sperie nici gazele, nici tunurile cu apă, nici bastoanele! DOAR NE UNESC!”, mai scrie senatorul USR.

Zeci de mii de oameni au protestat vineri şi sâmbătă în Piaţa Victoriei din Capitală, dar şi în mai multe oraşe din ţară. Vineri au avut loc incidente extreme de violente la miting - unele persoane au forţat gardurile în zona din faţa Guvernului şi au aruncat cu diverse obiecte, în special sticle de plastic, iar scutierii au intervenit cu grenade cu gaze lacrimogene şi cu tunul cu apă.

Înainte de miezul nopţii, jandarmii au intrat în forţă în Piaţa Victoriei, gonind oamenii, deşi mii de persoane protestau în continuare. Doi jandarmi, între care o femeie, au fost prinşi la un moment dat de un grup de persoane violente, care au început să îi lovească. Cei doi jandarmi au fost scoşi de un grup de manifestanţi paşnici, care au făcut scut uman în jurul celor doi jandarmi şi i-au escortat până la un grup de jandarmi, care nu au intervenit pentru a-şi salva colegii. Armele celor doi jandarmi care au fost bătuţi au fost sustrase.

Parchetul General a anunţat sâmbătă că procurorii militari s-au sesizat din oficiu şi au înregistrat dosar penal cu privire la modul de intervenţie a jandarmilor şi la incidentele petrecute la manifestaţia din Piaţa Victoriei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.