Ministrul Justiţiei Alina Gorghiu a somat-o, duminică, pe primăriţa municipiului Câmpulung Muscel Elena Lasconi să finalizeze lucrările la bulevardul Pardon din oraş. Senatoarea PNL a adăugat că edilul le promisese câmpulungenilor că va finaliza lucrările în două săptămâni, în contextul unui litigiu şi a deciziei Tribunalului Argeş care a refuzat anularea autorizaţiei de construire pentru reabilitarea bulevardului, însă au trecut aproximativ cinci luni şi lucrările nu sunt finalizate. „Terminaţi-l, vă rog doamnă, că doar nu aşteptaţi să tăiaţi panglica în campania electorală din 2024 şi un an de zile să stea câmpulungenii să se uite cum dumneavoastră faceţi orice altceva pe Facebook, mai puţin bulevardul”, i-a mai transmis Gorghiu, edilului USR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Acum care este impedimentul să se termine bulevardul, că am aflat atunci că în două săptămâni se va termina şi au trecut vreo patru luni, aproape cinci luni, dacă număr corect, şi văd că bulevardul este în aceeaşi situaţie. Au mai pus un panou acolo. Înţelesesem că vin moaştele la două luni, după ce nu se atacă. Aşa a declarat doamna primăriţă (Elena Lasconi – n.r.). Nu exagerez. Am filmarea decupată ca să o păstrez să vedeţi diferenţa între retorică şi adevăr. Că este foarte simplu să spui lucruri, pornind de la premisa că oamenii uită. Eu mi-aş dori mai mult respect şi dacă vreodată o să greşesc şi spun lucruri care nu se adeveresc, vă rog să mă trageţi de mână”, a afirmat Alina Gorghiu, într-o conferinţă de presă susţinută duminică la Câmpulung Muscel.

Ministrul Justiţiei a mai spus că este nepermis ca Elena Lasconi să acuze Prefectura sau Inspectoratul de Stat în Construcţii pentru întârzierile la finalizarea lucrărilor la bulevardul Pardon şi îi transmite edilului să nu aştepte campania electorală din 2024 ca să taie panglica.

„Este nepermis să acuzi Inspectoratul de Stat în Construcţii, să acuzi Prefectura că te împiedică să termini bulevardul şi că tu îl vei termina, imediat ce lucrurile se rezolvă în instanţă, şi de cinci luni să nu se termine acest bulevard. Eu o somez public pe primăriţa din Câmpulung, alături de colegii mei, să îşi onoreze obligaţia faţă de cei din Câmpulung. E un proiect de infrastructură şi aşa ciuntit, făcut, modificat, paramodificat. Nu o împiedică nimeni. Terminaţi-l, vă rog doamnă, că doar nu aşteptaţi să tăiaţi panglica în campania electorală din 2024 şi un an de zile să stea câmpulungenii să se uite cum dumneavoastră faceţi orice altceva pe Facebook, mai puţin bulevardul. Aici ţine de dumneavoastră, presa, să o întrebaţi de ce nu îl termină”, a completat Gorghiu.

Pe 13 aprilie a.c., oficiali din cadrul Instituţiei Prefectului – judeţul Argeş au anunţat, joi, că nu vor ataca cu recurs o decizie a Tribunalului Argeş prin care instanţa a decis să menţină autorizaţia de construire aferentă reabilitării unui bulevard din municipiul Câmpulung. Procesul fusese intentat de Prefectură, care susţinea că autorizaţia ”a fost emisă cu încălcarea prevederilor legale”, demersul în instanţă fiind făcut anul trecut, cu doar două luni înainte de finalizarea lucrărilor de reabilitare a bulevardului.

Decizia de a nu ataca sentinţa Tribunalului Argeş, care a refuzat anularea autorizaţiei de construire pentru reabilitarea bulevardului Pardon din Câmpulung, a fost anunţată, joi, de către subprefectul judeţului Argeş Bogdan Minciunescu.

Primarul municipiului Câmpulung-Muscel Elena Lasconi a precizat atunci, într-o postare pe Facebook, că în cazul în care sentinţa care permite continuarea lucrărilor nu va fi atacată, „aceasta este o victorie a câmpulungenilor şi atât”

„Am luat legătura cu constructorul. Ar putea să se apuce inclusiv de marţi, doar că această sentinţă va fi definitivă şi revocabilă de luni într-o săptămână”, a adăugat edilul.

Ea a precizat că îşi doreşte ca în două-trei luni lucrările să fie finalizate.

În luna mai a anului trecut, Prefectura Argeş a atacat în contencios administrativ autorizaţia de construire care stă la baza lucrărilor de reparaţii la bulevardul central din municipiul Câmpulung. Demersul a fost făcut după ce controale ale Inspectoratului de Stat în Construcţii au arătat nereguli în eliberarea documentaţiei legale, care a avut loc în mandatul fostului primar. Lucrările la bulevard erau programate a fi finalizate în două luni.

În martie, instanţa de judecată a respins solicitarea Prefecturii, decizia de nefiind definitivă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.