Copreşedintele PNL Alina Gorghiu nu exclude ideea unei variante comune de candidat la Primăria Capitalei cu alte formaţiuni, cum ar fi Uniţi Salvăm şi M10, ea spunând că nu respinge ideea unui dialog pe această temă, dar nu cu Mişcarea Populară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Acum purtăm discuţii despre cum am putea maximiza şansele lui Ludovic Orban de a câştiga. Nu exclud o variantă în care să reuşim să ne aşezăm la masă cu structuri de genul Uniţi Salvăm, M10, pentru a putea agrea o variantă comună. Este o opinie personală, dar cred că e foarte important să lăsăm orgoliile deoparte şi să nu dăm cu piciorul şansei de a câştiga într-o formulă agreată de electoratul bucureştean. Nu văd de ce am elimina această posibilitate de dialog şi de construcţie”, a afirmat copreşedintele PNL într-un interviu la Adevărul Live. 

Cu toate acestea, Alina Gorghiu respinge ideea unei colaborări cu partidul lui Traian Băsescu, Mişcarea Populară.

”Domnul Traian Băsescu are construcţia lui pe care eu nu o desconsider, dar pentru liderul acestui partid n-am nicio apreciere. Suntem incompatibili cap coadă. În rest, nu am niciun fel de ezitare în a dialoga cu orice structură care doreşte să schimbe Bucureştiul. E o construcţie care merită să fie făcută alături de un partid puternic”, a apreciat aceasta. 

Gorghiu a respins şi ideea conform căreia Ludovic Orban, candidatul PNL la Primăria Capitalei, ar putea fi vizat de un dosar la DNA, aşa cum fostul premierul Victor Ponta a scris, recent, pe Facebook. 

”În acest moment, nu există niciun fel de acuzaţie la adresa lui Ludovic Orban. Dacă ar fi existat chiar şi un capăt de aţă, lucrul acesta ar fi fost exploatat de PSD de o mie de ori. Nu ne aplecăm urechea la frustrările domnului Ponta vărsate pe Facebook, noi ne concentrăm pe proiect.  Una e să spui lucruri, alta e ca acele lucruri să fie justificate. Cred că e inutil apelul meu pentru o campanie civilizată”, a declarat copreşedintele PNL, referitor la atacul lui Victor Ponta la adresa lui Ludovic Orban.

În opinia Alinei Gorghiu, va fi ”cea mai mizerabilă campanie de locale”. 

”Nu va fi o campanie de mesaj, de proiect, de substanţă, ci una axată pe atacarea unor candidaţi. Este singura campanie pe care PSD o ştie.  Aveam totuşi alte aşteptări de la PSD. Ei aleg de fiecare dată un model de campanie agresiv, mizerabil, cu atacuri la persoană, un model care s-a dovedit a fi pierzător pentru PSD.  Domnul Ponta spune despre trei sferturi din România că ar trebui să ajungă la puşcărie din pricina fricilor pe care le are din cauza domniei sale”, a apreciat aceasta. 

Alina Gorghiu a comentat şi implicarea, în trecut, a lui Ludovic Orban, într-un accident auto. 

”Într-o campanie electorală e păcat să vorbim doar de pseudovulnerabilităţi ale candidatului, cred că e important să vorbim şi despre proiecte. Aş vrea să cred că o să avem timp să discutăm în campanie teme care pe noi ne preocupă”, a spus Gorghiu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.