Preşedintele Senatului, Alina Gorghiu, a anunţat, luni, că va discuta cu preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, teme legate de România şi va fi atinsă şi problema Schengen, precizând că anul viitor trebuie reluate la capacitate maximă toate eforturile diplomatice pentru a putea aderara la spaţiul Schengen.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“E o zi foarte importantă pentru România, pentru că una din vocile puternice - şi anume preşedinţa Parlamentului European - este prezentă astăzi, aici. A fost una dintre acele voci care în permanenţă a susţinut cauza României în proiectul nostru naţional de aderare la spaţiul Schengen. A fost una din vocile puternice care cu fiecare ocazie a sprijinit cauza României. Evident că vom discuta despre teme legate de agenda europeană, teme legate de România şi obiectivele pe care România le are, vom atinge sigur şi problema Schengen astăzi şi ce avem de făcut pe mai departe pentru a obţine suport astfel încât într-un viitor apropiat subiectul să fie repus pe tapetul decidenţilor europeni”, a declarat, luni, Alina Gorghiu. 

Ea a precizat că Roberta Metsola va vedea cu acest prilej faptul că România este printre cele mai pro-europene state.  

“Vom avea multe teme de discuţie şi sper să plenul reunit va arăta Parlamentului European, reprezentat de Roberta Metsola astăzi un lucru pe care îl ştiţi foarte bine românii şi România sunt printre cele mai pro-europene state, iar cetăţenii români printre cei mai pro-europeni cetăţeni aşa cum e firesc să fim. Dar merităm respectul Europei şi acest lucru o să îl spun doamnei Metsola astăzi şi în întâlnirea bilaterală şi în plenul reunit al celor două camere”, a mai transmis preşedintele Senatului. 

Alina Gorghiu a menţionat că în 2023 trebuie reluate eforturi diplomatice pentru a intra în Schengen.  

“Ne dorim cu toţii ca 2023 să fie un an în care şi Austria să-şi depăşească problemele de politică internă şi evident că ne aşteptăm la o abordare constructivă. Depindem şi de votul lor, cum depindem şi de votul fiecărui stat care face parte din această Europă ce va decide accesul României în spaţiul Schengen. Trebuie reluate la capacitate maximă în 2023 toate eforturile diplomatice, făcute la absolut orice nivel astfel încât acest subiect să devină realitate”, a mai declarat Alina Gorghiu. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.