Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, se declară nemulţumită de actuala lege care a restrâns afişajul electoral în campanie şi spune că şi-ar dori să modifice actul normativ, argumentând că un afişaj mai vizibil ar încuraja o prezenţă mai mare la vot.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebată într-un interviu la DC News cum i se pare campania electorală, pe care jurnalistul a calificat-o drept ”urâtă” şi ”ştearsă”, Alina Gorghiu a spus că este aşa ”din pricina legislaţiei”.

”E o lege nouă, nu am anticipat niciunii, niciun partid politic nu a anticipat că dimensiunea asta de plictis, de inactivitate e generată că nu mai ai vizual pe stradă”, a spus Gorghiu.

Ea a adăugat că lipsa bannerelor şi a afişelor electorale încurajează absenteismul şi, din acest motiv, şi-ar dori modificarea legii.

”Nu mai vezi bannere, nu mai vezi afişe peste tot şi eu aş schimba legea. E primul lucru pe care l-aş schimba în această lege pentru că, dacă e o armă care să-i folosească foarte tare PSD, e absenteismul. În general, nu foloseşte ideii de legitimare a unui parlament absenteismul, motiv pentru care, dacă se va putea modifica legislaţia, cred că aici e un punct pe care ar trebui să-l schimbăm”, a susţinut preşedintele PNL

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.