Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, marţi, despre remanierea guvernamentală anunţată de premier că ”împrospătarea de sânge” din cabinet este ”de bun augur”, ea transmiţând membrilor Cabinetului să comunice mai mult şi mai bine proiectele pe care le au şi eventualele disfuncţionalităţi care apar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Niciodată o schimbare nu se face când lucrurile merg bine şi atributul remanierii este al primului-ministru (...) Găsesc de bun augur această schimbare şi împrospătare de sânge în Executiv şi am mari speranţe că viitorii miniştri vor funcţiona la parametri optimi”, a spus Gorghiu, despre remanierea celor patru ministri din Guvernul Cioloş. 

Ea a precizat că este convinsă de faptul că ”nimeni nu face schimbări de dragul schimbării, mai ales că au fost observaţii, şi în spaţiul public, privind ministrul Educaţiei”. 

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Despre noul ministru al Educaţiei, Alina Gorghiu a spus că prezenţa acestuia în CNATDCU, forul care i-a retras recent titlul de doctor lui Victor Ponta, l-a recomandat pentru această funcţie. ”Sunt foarte multe alte lucruri despre acest ministru care se pot spune şi sunt convinsă că va avea un parcurs frumos la minister”, a spus Gorghiu. 

Copreşedintele PNL a apreciat şi nominalizarea lui Sorin Buşe la Transporturi şi a adăugat că Diaspora merită o atenţie mai mare în perioada următoare pentru că trebuie explicat votul prin corespondenţă, un subiect pe care fostul ministru ”l-a ignorat uşor”, potrivit aprecierii lui Gorghiu.

Întrebată ce le reproşează celor patru miniştri remaniaţi, Alina Gorghiu a răspuns: ”Ştiţi cum se spune, despre cei plecaţi, numai de bine. Nu are sens să fac eu acum un inventar al gafelor sau al greşelilor unor miniştri”. 

Copreşedintele PNL a menţionat că mai importantă decât eventualele sale observaţii este decizia premierului Dacian Cioloş, care a ajuns la concluzia că acei miniştri nu au performat sau nu au performat suficient.  ”Îmi momentul în care premierul ajunge la această concluzie şi face schimbarea, nu pot decât să urez succes următorilor miniştri”, a mai spus Gorghiu menţionând că se poate face performanţă într-un minister şi preţ de o lună. ”Poţi lua decizii în două secunde sau poţi să nu iei decizii într-un an de zile. Sunt miniştri care se pare că nu au luat decizii într-un interval de opt, nouă luni de zile şi atunci că evident am speranţă de la cei noi că vor lua deciziile potrivite”, a mai spus Alina Gorghiu. 

Întrebată dacă mai trebuiau schimbaţi şi alţi miniştri, copreşedintele PNL a menţionat că evaluarea nu o face ea dar, ca om politic, priveşte cu mare atenţie la o comunicare mai bună din partea unor miniştri, dând exemplul ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, împotriva căruia a fost adoptată recent o moţiune simplă în Camera Deputaţilor. 

”La Agricultură, ministrul nu avea nicio vină. Eu ştiu că s-a cerut foarte des demisia acestui ministru şi poate că nu a avut de fiecare dată declaraţiile bine împachetate la nivel public, dar vina pe toată poveste aceea cu subvenţiile, venea de la guvernul dinainte”, a explicat Gorghiu. 

Ea le-a transmis şi un sfat miniştrilor: ”Aş vrea să îi văd pe toţi explicând ce fac, cum fac şi ce proiecte bune au, pentru că multe din proiectele lor sunt foarte bune, trebuie doar explicate public mai apăsat”. 

Premierul Dacian Cioloş a anunţat, marţi, înlocuirea a patru miniştri: Adrian Curaj (Educaţie), Marius Bostan (Comunicaţii), Dan Stoenescu (Românii de Pretutindeni) şi Dan Costescu (Transporturi).

Premierul Dacian Cioloş a decis, marţi, remanierea echipei guvernamentale şi a făcut următoarele propuneri pe care le va transmite preşedintelui României, Klaus Iohannis: prof. univ. dr. Mircea Dumitru pentru portofoliul de ministru al Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice; Petru Sorin Buşe este propus ca ministru al Transporturilor; Maria Ligor este noul ministru delegat pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni; portofoliul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională va fi preluat interimar de şeful Cancelariei primului-ministru, Dragoş Tudorache.

”La începutul mandatului mi-am asumat măsuri concrete care să aibă impact şi consistenţă. În unele dosare lucrurile au avansat bine, însă sunt şi omeni în care doresc să dau un nou impuls. Am decis azi să operez patru schimbări în Guvern. Nu înseamnă că nu voi face şi altele dacă apar probleme (...) Vreau să le mulţumesc celor patru miniştri. Au lucrat bine pentru multe proiecte, pe altele au fost anumite întârzieri”, a declarat premierul Dacian Cioloş, în declaraţia de presă susţinută marţi seara. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.