Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, marţi, că liberalii nu vor avea discuţii politice cu UNPR, pentru că acest partid are nevoie să semneze o declaraţie de independenţă faţă de PSD, ea adăugând că orice clipă pe care o mai petrece în siajul celor de la PSD înseamnă dispariţia acestei formaţiuni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebată dacă se demarează o negociere cu UNPR, pe tema schimbării din funcţie a lui Tăriceanu de la şefia Senatului, Alina Gorghiu a răspuns: ”Nu vom avea discuţii politice cu UNPR, pentru că ei au nevoie să semneze o declaraţie de independenţă faţă de PSD, dacă vor să iniţieze orice fel de discuţie cu PNL”. 

Alina Gorghiu a mai spus că ”orice clipă pe care UNPR o petrece în siajul PSD înseamnă dispariţia acestui partid”. 

La rândul său, copreşedintele PNL Vasile Blaga a precizat că schimbarea din funcţie a lui Călin Popescu Tăriceanu este ”actuală” în condiţiile declaraţiilor publice făcute de liderii UNPR. 

”Credem că se poate constitui o majoritate în acest sens”, a adăugat Vasile Blaga. 

Blaga a mai arătat că PNL a decis că nu va face alianţe electorale cu nimeni. ”Dar, în teritoriu, îm funcţie de situaţia dintr-o filială, pot face alianţe punctuale, pentru majoritate în consiliile judeţene”, a precizat copreşedintele PNL.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a anunţat, marţi, după şedinţa Biroului Politic, că demarează procedura de strângere de semnături pentru schimbarea din funcţie a preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, pe care l-a numit ”toxic”, ea adăugând că vor fi discuţii cu parlamentarii UNPR, punctual, pe această temă.

”E un demers de bun simţ şi un demers firesc pe care PNL îl demarează încă din această săptămână. Ştiţi procedura, faptul că trebuie strâns un număr de semnături, iar cei care au expus în spaţiul public dorinţa de a se ralia acestui demers sunt cei de la UNPR”, a spus Alina Gorghiu, după şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL. 

De altfel, aceasta a cerut în şedinţa conducerii partidului liderului grupului PNL din Senat să înceapă discuţiile cu parlamentarii de la UNPR, privind schimbarea din funcţie a lui Tăriceanu. 

Gorghiu a menţionat că s-a mai discutat informal, ”cu unii, alţii din UNPR, partid care şi-a schimbat conducerea şi pare a încerca o nouă cale la capitolul imagine”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.