Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, miercuri, la Adevărul Live, despre evaluarea făcută în partid când a fost ales Marian Munteanu candidat la Primăria Capitalei, că s-a ţinut cont de ”dimensiunea de integritate”, adăugând că se fereau ”ca dracu de tămâie de un candidat care ar putea fi suspectat de fapte de corupţie”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alina Gorghiu a afirmat că, în urma discuţiei din partid, ”toată lumea a agreat că Marian Munteanu este o candidatută extraordinară”.

”Pe lângă partea de simbolistică, este şi un om ancorat în realitate. Dânsul a discutat cu noi în mai multe momente, inclusiv cu Ludovic Orban, pe nevoia susţinerii unor proiecte ale platformei civice. Am discutat cu Marian Munteanu chiar în minunata vizită în SUA. Am avut mai multe discuţii. Nu despre candidatură, pentru că atunci nu era cazul”, a spus copreşedintele PNL.

Alina Gorghiu a ţinut să spună că ”orice fel de scenariu sau speculaţie, conform cărora PNL a primit un plic de undeva, o depeşă în care spunea să-l pună pe Marian Munteanu, este o aberaţie”. 

”Mi se pare de nepermis să foloseşti acelaşi nume doar că susţii alt candidat. Cei mai fanatici susţinători ai lui Nicuşor Dan nu ştiu decât să toace candidatul PNL pe motive false”, a continuat ea.

Alina Gorghiu a respins şi criticile la adresa lui Marian Munteanu, privind apropierea de fostul şef al SRI, Virgil Măgureanu, precizând că altele sunt fricile sale în acest moment. 

”Trăim o perioadă care nu este confortabilă pentru politicieni. Am pierdut colegi din cauza corupţiei. Cel mai reprobabil lucru este legat de dimensiunea care ţine de integritate. Am luat în calcul lucrul acesta când am evaluat candidatura lui Marian Munteanu. Ne feream ca dracu de tămâie de un candidat care ar putea fi suspectat de fapte de corupţie”, a mărturisit Gorghiu. 

Întrebată ce a făcut Marian Munteanu în ultimii 20 de ani, copreşedintele PNL a răspuns: ”A avut o activitate foarte apăsată în societatea civilă. A generat proiecte, a coagulat oameni. Are o reţea de public în Bucureşti care o să vă mire şi pe care o să o vedeţi în viitorul apropiat. Sunt convinsă că faptul că o persoană care este un simbol dispare la un moment dat din atenţia publică nu înseamnă că are mai puţine merite”. 

Alina Gorghiu s-a referit şi la modul cum a fost primit anunţul privind candidatura lui Marian Munteanu în interiorul PNL şi dacă colegii ei au fost convinşi de această alegere a conducerii partidului. 

”Nimeni din PNL nu e convins dinainte de nimic. Sufli şi în iaurt! Cred că prezenţa domniei sale a fost necesară pentru a-i face pe colegi să înţeleagă că e o opţiune serioasă, că aduce o gură de oxigen şi că reprezintă imaginea pe care PNL şi-o doreşte. Au fost şi temeri exprimate, şi întrebări. Să nu credeţi că nu au fost întrebări legate de momentul din 2000 sau «domnule Munteanu, cu cine veţi colabora?». Vor mai fi foarte multe întrebări. Partidul trebuie să-l cunoască pe candidat, candidatul să cunoască activul de partid”, a spus Alina Gorghiu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.