Copreşedintele PNL Alina Gorghiu comentează, pe Facebook, datele Ministerului Sănătăţii privind infecţiile nosocomiale înregistrate în ultimii 5 ani, afirmând că Victor Ponta, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu aveau puterea de a schimba ceva în timpul guvernării lor, dar nu au făcut-o, fiind "nepăsători" şi "ticăloşi".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În aceşti 5 ani, pentru 3 ani şi jumătate câţiva oameni pe care îi cunoaşteţi, cu siguranţă, au deţinut puterea de a schimba ceva şi nu au făcut-o: fostul prim-ministru Victor Ponta, fostul vicepremier Dragnea, aliatul lor, Tăriceanu, care susţinea guvernul PSD. Au fost prea ocupaţi - şi sunt în continuare – să se lupte cu justiţia, cu instituţiile anticorupţie, ca să le pese de pericolele care ameninţau viaţa cetăţenilor obişnuiţi - cele din spitale; au fost prea ocupaţi să-şi acorde privilegii nemeritate, ca să mai apere dreptul la viaţă şi la sănătate al românilor", scrie Gorghiu, duminică, pe Facebook.

Liderul PNL spune că foştii guvernanţi nu au "nici măcar decenţa să tacă", ci "cârcotesc" de pe margine şi "pun beţe în roate" celor care încearcă să schimbe sistemul.

"Astăzi derapajele lor sunt mai stridente ca oricând, pentru că lasă să se vadă, în sfârşit, cât au fost de nepăsători, de cinici şi de ticăloşi", mai spune Gorghiu.

Între anii 2010 şi 2015 au fost înregistrate peste 57.000 de infecţii nosocomiale în spitalele din România, cele mai multe fiind constatate în unităţile sanitare din judeţele Iaşi, Cluj şi Timiş şi din Capitală, iar secţiile cu cele mai mari probleme sunt ATI, Chirugie, dar şi Pediatrie, potrivit Ministerului Sănătăţii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.