Co-preşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni, că aşteaptă să vadă concluziile anchetei accidentului în care a murit patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, subliniind faptul că politicieni ca Victor Ponta şi Sebastian Ghiţă încearcă să ”extragă profit politic” din acest eveniment.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu e deloc plăcut să vezi că se întâmplă genul acesta de accidente, însă e o anchetă în curs, aştept să văd concluziile anchetei. Autorităţile au obligaţia să investigheze ce se întâmplă şi să facă publice concluziile anchetei. Din păcate, suntem pe tărâmul speculaţiilor la acest moment, (...) cred că politicienii au obligaţia să nu se repeadă să tragă concluzii, au obligaţia să nu emită păreri sau ipoteze. Constat că sunt destui politiceni lipsiţi de scrupule care se comportă ca nişte corbi şi încearcă să extragă profit politic dintr-un eveniment nefericit”, a declarat, luni, la sediul PNL, co-preşedintele Alina Gorghiu.

Ea a arătat că se referă la Victor Ponta şi Sebastian Ghiţă.

”Cuplul, sudat în prietenie şi afaceri, Ghiţă-Ponta a fost primul care a reacţionat invocând şi emiţând nişte păreri care numai de om zdravăn la cap nu sunt”, a spus Gorghiu, precizând că cei doi fac astfel de afirmaţii ”din prea mult timp liber” şi din ”lipsă de echilibru la mansardă”.

Întrebată ce mai poate face în momentul de faţă Comisia de control a activităţii SRI, Gorghiu a răspuns că acum nu mai poate face nimic în această chestiune, competenţele Comisiei încetând în momentul în care începe ancheta penală.

”În opinia mea, Comisia de control SRI avea multe oportunităţi să facă ceva, dar nu în speţa de faţă. Au fost nenumărate situaţii în care onorabilii membri ai acestei Comisii ar fi trebuit să comunice public, să ceară informaţii, să încerce să facă lumină. Acum, când este o anchetă penală în desfăşurare, mă îndoiesc că au ce face. Competenţele lor încetează în momentul în care începe ancheta penală (...) Nu văd ce ar face această Comisie în afară de atmosferă şi înţeleg că unii membri ai Comisiei, în loc să-şi vadă de dosarele domniilor lor, speculează acest moment în defavoarea anchetei”, a arătat co-preşedintele PNL.

Incidentul rutier în urma căruia şi-a pierdut viaţa Dan Condrea a fost anunţat duminică la 112 cu câteva minute înainte de ora 19.00 pe un drum judeţean din Ilfov, între Buftea şi Corbeanca. O ambulanţă a sosit la locul indicat, însă nu a putut decât să constate decesul celui care se afla la volan. Doctorul Alice Grasu, directorul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, a declarat că în autoturism se afla o singură persoană.

"Echipajul de ambulanţă cu medic a ajuns în scurt timp la faţa locului a găsit o maşină împrăştiată efectiv, o maşină făcută bucăţi, cu motorul într-o parte, în cealaltă parte şasiul. Pacientul se afla în afara caroseriei şi avea leziuni incompatibile cu viaţa. Deşi la locul accidentului au ajuns două echipaje în timp scurt, un echipaj de tip B şi un echipaj de tip C, nu s-a mai putut face nimic pentru ocupantul autoturismului", a declarat doctorul Alis Grasu pentru News.ro.

Persoana găsită în maşină era desfigurată, potrivit unor surse apropiate echipajelor de intervenţie. În autoturism s-au descoperit actele lui Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, firma implicată în scandalul biocidelor folosite în spitale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.