Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, miercuri, că ar fi preferat ca acele critici ale candidaţilor la sectoare Răzvan Mironescu şi Ovidiu Raeţchi, la adresa lui Marian Munteanu, să fi fost spuse mai întâi în interiorul partidului şi a susţinut că nominalizarea lui Munteanu drept candidat al PNL la Primăria Generală nu a fost o greşeală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aş fi preferat ca aceşti oameni să îşi spună părerea în partid. Au avut ocazia să voteze împotrivă, aşa cum spunea şi domnul preşedinte Quintus, la BPN. Au fost invitaţi, actele de curaj cred eu că nu se fac public, ci în interiorul conducerii PNL”, a spus Alina Gorghiu despre criticile aduse de Ovidiu Raeţchi şi Răzvan Mironescu la adresa lui Marian Munteanu. 

Gorghiu a menţionat că nu doreşte să comenteze mai mult pentru că nu vrea să facă precum aceştia şi să prejudicieze imaginea partidului.

Cu toate acestea, ea a adăugat: ”Ca regulă, cred că pe lângă libertatea de exprimare, care este crucială, în PNL, mai e un lucru important: în campanie, să fii uşor disciplinat, să vii să îţi spui punctul de vedere şi, după ce ai spus în interior, să respecţi decizia partidului”. 

Alina Gorghiu a menţionat că nu se pune problema de sancţiuni.

”O să o punem pe tema unei lipse de experienţă suficientă a celor doi candidaţi. O să îi sprijinim în continuare, sunt convinsă că până astăzi şi-au dat seama că nu a fost cel mai înţelept lucru pe care l-au făcut. Noi alegem întotdeauna soluţiile pragmatic şi corecte pentru electorat şi apoi pentru PNL”, a spus copreşedintele PNL. 

Alina Gorghiu s-a referit şi la retragerea candidaturii lui Marian Munteanum, precizând că, în opinia conducerii PNL, candidatura lui Marian Munteanu nu a fost o greşeală. 

”Este o decizie pe care am luat-o împreună şi, de multe ori, în ciuda interpretărilor pe care le dau unii sau alţii, o retragere este mai mult decât onorabilă”, a spus ea. 

”Sunt foarte puţini oameni politici în România, cred că pot să îi număr pe degetele de la o mână, care în momente de criză, pentru a nu prejudicia un partid politic de anvergura Partidului Naţional Liberal, au preferat să facă pentru moment pasul lateral, să sprijine acel partid şi să îşi asume proiecte comune cu acel partid”, a mai afirmat ea. 

Alina Gorghiu a mai spus că, în opinia sa, candidatura lui Marian Munteanu nu a fost una ”controversată”. 

”Am susţinut-o şi eu şi conducerea partidului şi am votat-o în unanimitate”, a precizat ea. 

Candidatul PNL la Primăria Sectorului 5, Ovidiu Raeţchi, a declarat, marţi, pentru News.ro că, în opinia sa, candidaţii liberali la sectoare ar trebui să îşi desfăşoare campania separat de Marian Munteanu, candidatul la Primăria Capitalei, pentru că are puncte de vedere diferite de acesta, în special în privinţa Mişcării Legionare, şi fiecare candidat ar trebui să aibă propria strategie electorală, în funcţie de electorat.

Raeţchi a arătat că sunt lucruri asupra cărora este de acord cu Marian Munteanu, precum lupta anticomunistă, democraţia participativă, dar sunt şi lucruri asupra cărora nu este de acord. 

”Sunt parlamentar de Diaspora, Orientul Mijlociu şi Israel, şi am văzut o anumită rezervă în raport cu Holocaustul, o rezervă faţă de legea antilegionară, care este o lege iniţiată de PNL şi  este o lege utilă. Am văzut o poziţie legată de Zelea Codreanu, despre care eu ştiu că a fost un asasin, pentru că crima lui s-a petrecut cu public, cu martori. Am văzut de-a lungul timpului poziţionări care vorbeau despre rolul Mişcării Legionare în spiritualitatea românească, lucru cu care nu sunt de acord. Toată istoria Mişcării Legionare este încărcată de asasinate şi a culminat cu pogromul rebeliunii legionare, în care sute de oameni au murit în chinuri groaznice”, a declarat Ovidiu Raeţchi.

Candidatul PNL la Primăria Sectorului 6, Răzvan Mironescu, a declarat, marţi seară, la sediul PNL Bucureşti, că are rezerve faţă de capacitatea lui Marian Munteanu de face faţă unor întrebări pe stradă şi că, în opinia sa, Cătălin Predoiu ar fi un candidat redutabil la Capitală.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.