Copreşedintele PNL Alina Gorghiu scrie pe Facebook că demisia lui Gabriel Biriş din funcţia de secretar de stat "scapă ieftin" Ministerul de Finanţe din criza de imagine, însă în locul premierului Dacian Cioloş l-ar fi demis pe acesta imediat, încă de miercuri, şi spune că acelaşi lucru ar fi trebuit să îl facă şi ministrul Anca Dragu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Demisia de astăzi a lui Gabriel Biriş scapă destul de ieftin Ministetul Finanţelor de cea mai urâtă criză de imagine în care a fost băgat acest Guvern în apropierea finalului său de mandat. Pentru aceeia care l-am susţinut, am fost puşi într-o mare dificultate. Dar răspunsul e simplu: în locul premierului il demiteam pe Biriş de ieri, nu stăteam inca 24 de ore să aştept", scrie Gorghiu.

Liderul PNL spune că acelaşi sfat este valabil şi pentru ministrul de Finanţe, Anca Dragu, care vorbea zilele trecute de un nou proiect de modificare a Codului fiscal. "Ca sa amintim unora: mandatul lor este de încă 4 luni şi nu pot face prin ordonanţă ce trebuie să facă un parlament legitim ales", a mai scris Gorghiu.

Gabriel Biriş a demisionat din funcţia de secretar de stat în Ministerul de Finanţe, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al Guvernului, care a spus că premierul Cioloş i-a mulţumit acestuia pentru activitatea în Executiv, dar a precizat şi că acesta a lansat în dezbatere publică măsuri pe care Cabinetul nu şi le asumă.

"În acastă dimineaţă a ajuns la premierul Dacian Cioloş demisia domnului Biriş şi premierul a acceptat această demisie", a anunţat Liviu Iolu, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

El a spus că Gabriel Biriş are experienţă în mediul privat şi a venit în Guvern cu multe propuneri bune, însă în cazul propunerilor privind Codul fiscal Executivul are un mandat clar de simplificare a fiscalităţii şi de menţinere sau chiar scădere a nivelului taxării, pe care Biriş nu l-a respectat.

"Din păcate Gabriel Biriş a depăşit acest mandat şi a lansat în spaţiul public măsuri pe care acest Guvern nu şi le asumă", a spus Iolu.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a subliniat că secretarul de stat şi-a depus singur demisia şi nu i-a fost solicitată, fiind înregistrată în dimineaţa de joi la Cancelaria prim-ministrului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.