Preşedintele Senatului Alina Gorghiu a afirmat, în discursul susţinut luni, la Congresul seniorilor liberali, că PNL a fost cel care a crescut pensiile în trei rânduri în ultimii patru ani, apreciind că aceasta a fost o dovadă de respect. Ea a declarat că PNL este cel mai loial partener al mediului de afaceri, al sectorului privat, al investiţiilor în economie, al statului de drept şi a reafirmat susţinerea PNL pentru cota unică de impozitare. Totodată, în opinia sa, într-un viitor Guvern, PNL ar trebui să preia şi ministere precum cel al Muncii sau al Familiei, ”pentru că aceste ministere înseamnă mai mult decât vouchere sociale”, înseamnă ”asumarea de politici publice”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”PNL - niciun alt partid - PNL a fost cel care a crescut pensiile în trei rânduri în ultimii patru ani ... La 1 septembrie 2020 punctul de pensie a crescut cu 14%, la 1 ianuarie 2022, a fost majorat, tot de un premier liberal, cu 10% iar a treia oară, anul acesta, nimeni altul decât premierul Nicolae Ciucă şi-a asumat creşterea lor cu 12,5%”, a subliniat Gorghiu,
Ea a subliniat că au fost trei guverne de liberali care au mărit în România de trei ori la rând pensiile românilor!
”A fost provocare, o asumare şi o dovadă de respect!”, a afirmat preşedintele Senatului, subliniind însă că mai există un mare obiectiv care trebuie îndeplinit rapid de toţi politicenii, din toate partidele: să nu mai fie în România pensii greşit calculate fără să îşi asume nimeni răspunderea.
Alina Gorghiu a dat asigurări că Guvernul liberal a fost şi va fi întotdeauna cel mai loial partener al mediului de afaceri, al sectorului privat, al investiţiilor în economie, al statului de drept şi a reafirmat susţinerea faţă de cota unică de impozitare.
”Guvernarea liberală va sprijini întotdeauna libera iniţiativă şi profesiile liberale, va susţine cota unică de impozitare. Cu liberalii, aceasta a dat rezultate şi ea  va rămâne aşa, investiţiile străine au crescut la un nivel record, iar absorbţia de fonduri europene este una foarte bună! Acesta este brandul PNL”, a afirmat Gorghiu.
Totodată, ea a apreciat că, într-un viitor Guvern, PNL ar trebui să preia şi ministere sociale, precum cel al Muncii sau cel al Familiei.

”Modernitatea liberalismului stă în faptul că şi-a asumat mereu responsabilităţi sociale în perioade de criză, că suntem atenţi în egală măsură la tineri, dar şi la pesoanele vârstnice, la toate categoriile sociale! De aceea, într-un viitor guvern pe care PNL îl va avea, PNL nu trebuie să se ferească să asume ministere sociale, precum Ministerul Muncii sau cel al Familiei. Pentru că aceste ministere înseamnă mai mult decât vouchere sociale! Ele înseamnă asumarea de politici publice care răspund exact nevoilor oamenilor!”, a conchis preşedintele Senatului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.