Copreşedintele PNL Alina Gorghiu afirmă că PSD tratează criza furnizării apei calde din Capitală "prin manipulare şi perdele de fum", pentru că actuala conducere a ELCEN este susţinută de social-democraţii, ceea ce ar explica şi faptul că Liviu Dragnea a chemat reprezentanţii companiei "la ordine".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Criza furnizării apei calde din Bucureşti este tratată, aşa cum eram obişnuiţi de PSD prin manipulare şi perdele de fum în ciuda impactului masiv pe care îl are asupra bucureştenilor. Stânga are toată puterea locală în Bucureşti, toţi primarii, majorităţi în consiliile locale, acum, când au dat de greu şi i-au adus pe bucureşteni într-o situaţie absurdă au dispărut cu toţii ... în ceaţă", scrie Gorghiu.

Liderul PNL acuză că "actuala conducere a ELCEN este susţinută de PSD" şi "poate de aceea a şi fost chemată la ordine de Dragnea azi" , iar social-democraţii dau dovadă de "lipsă totală de decenţă şi de profesionalism".

"În ce calitate e Dragnea for decizional pe problemele bucureştenilor? E cumva Primar General ales? Sau îi ţine locul doamnei Firea. (...) Trebuie sa spunem clar şi sa audă şi Dragnea: în cazul crizei apei calde victimele reale sunt bucureştenii; PSD să nu se mai victimizeze că nu este cazul. Aleşii săi locali să treacă la treabă ca au toate mijloacele pentru aceasta (au până şi un vicepremier care provine din PSD!)", mai scrie Gorghiu.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că ELCEN a cerut Primăriei Capitalei să plătească imediat datoriile cumulate în ultimii ani, în condiţiile în care au fost făcute nişte înţelegeri în acest sens între Primăria Generală şi Curtea de Conturi, precizând că ”se poate discuta” despre un grup organizat între PNL, ELCEN, furnizorii de gaze şi Guvern.

El a mai afirmat că că există o presiune care vine dinspre partea liberală din Guvern către ELCEN pentru a cere Primăriei Capitalei să plătească datoriile acumulate în zece ani, ameninţând că bucureştenii vor rămâne fără apă caldă şi căldură.

Distribuitorul de gaze Distrigaz a limitat debitul de gaze naturale către producătorul de energie Elcen din cauza neachitării serviciului de distribuţie, astfel că aproximativ 40% dintre locuitorii Bucureştiului rămân fără apă caldă, mai precis cartierele Drumul Taberei, Militari şi Crângaşi, dar şi o parte din centrul Capitalei, a anunţat marţi Elcen. Mai mult, Distrigaz, companie controlată de grupul francez Engie, va demara procedura de executare silită pentru recuperarea unei părţi din datorie.

Elcen susţine că se află acum în imposibilitatea de a-şi onora plăţile către furnizorii şi distribuitorii de materii prime, materiale şi servicii, din cauza datoriilor acumulate de RADET către Elcen.

RADET Bucureşti datorează Electrocentrale Bucureşti peste 3,6 miliarde de lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.