Primarul PSD al localităţii Ogrezeni (Giurgiu), Jean Jipa, care a demisionat săptămâna trecută, după ce a fost condamnat în prima instanţă la închisoare cu suspendare pentru delapidare şi abuz în serviciu, anunţă că revine asupra demisiei printr-un "comunicat pentru cetăţeni" postat pe Facebook, în care le transmite localnicilor că ”tristeţea purtată în tăcere” şi ”lacrimile” lor l-au "convins să nu abandoneze lupta”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul comunei Ogrezeni, Jean Jipa, care este în funcţie de 14 ani, a fost condamnat în primă instanţă la trei ani cu suspendare pentru delapidare, fals intelectual şi abuz în serviciu. Sentinţa a fost dată în 29 iunie, iar în 6 iulie edilul a decis să renunţe la funcţie. El a trimis la Prefectura Giurgiu o solicitare de suspendare din funcţie şi a declarat presei locale că demisia ”este  un gest de onoare faţă de toţi locuitorii comune”, arătând totuşi că se consideră în continuare nevinovat. Primarul PSD şi-a exprimat convingerea că la Curtea de Apel ”adevărul va ieşi la iveală” şi va fi achitat, iar atunci se va întoarce ”cu seninătatea şi integritatea neştirbite”.

Miercuri seară, primarul a postat pe pagina sa de Facebook un "comunicat pentru cetăţenii comunei Ogrezeni" prin care îşi anunţă retragerea demisiei, scrisoarea fiind redistribuită de mii de ori până joi.

”Dragi concetăţeni, lacrimile, tristeţea voastră purtată în tăcere şi dorinţa de a rămâne în continuare alături de nevoile tuturor, cuvintele pe care mi le-aţi adresat atât personal la domiciliu, cât şi pe stradă, mesajele transmise din om în om şi prin celelalte căi de comunicare, au creat un climat de natură sufletească şi psihologică, favorabil revenirii asupra demisiei de onoare din funcţia de Primar al Comunei Ogrezeni, înregistrată la Instituţia Prefectului - Judeţul Giurgiu în data de 6 iulie 2018 şi respectiv la Consiliul Local Ogrezeni în data de 9 iulie 2018, în aşa fel încât astăzi, dată de 11 iulie 2018, ÎNŢELEG, chiar şi în condiţiile rezultate din sentinţa penală 191 din 29.06.2018, SĂ NU ABANDONEZ lupta ŞI SĂ VĂ SLUJESC în continuare cu devotamentul şi credinţa mea, pe care le-aţi meritat şi le meritaţi din plin”, a scris edilul.

La finalul scrisorii, primarul susţine că la luarea acestei decizii au contribuit familia şi ”oamenii de bine” din comunitatea locală şi din judeţ, dar au mai avut ”o contribuţie majoră” şi colegii din primărie, consilieri locali şi ”în mod direct şi nemijlocit” senatorul Nicolae Bădălău şi preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina.

Pe pagina sa de Facebook, mai multe persoane au lăsat comentarii în care i-au transmis primarului ”să meargă la puşcărie”. Unii internauţi au remarcat faptul că mesajele critice sunt şterse la scurt timp de la postare, însă pe paginile celorlalţi utilizatori care au distribuit scrisoarea majoritatea părerilor sunt ironice şi nefavorabile edilului.

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.