Vicepreşedintele PNL Gigel Ştirbu a declarat, joi, la emisiunea Talk News de la Profit TV, că în calitate de îi cere public demisia preşedintelui ANRE, Dumitru Chiriţă, în urma scandalului privind facturile la energie. ”Poate aşa va veni o persoană care ştie cu ce se mănâncă şi nu va veni o persoană care face non-combat şi care este mână în mână cu furnizorii”, a mai spus Ştirbu, acuzând Autoritatea de Reglementare în Energie că ”nu mai are grijă ca piaţa să meargă firesc şi coerent, ci este o umbrelă a furnizorilor”. ”Acest cartel al acestor furnizori nu ar fi putut exista fără ca ANRE să nu închidă ochii”, a mai acuzat liberalul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Din punctul meu de vedere, în calitate de vicepreşedinte PNL şi parlamentar îi cer public demisia acestui domn din funcţia de preşedinte ANRE, poate aşa va veni o persoană care ştie cu ce se mănâncă şi nu va veni o persoană care face non-combat şi care este mână în mână cu furnizorii”, a spus Gigle Ştirbu. Gigel Ştirbu a afirmat că avem niste instituţii ale statului, conduse de nişte oameni foarte bine plătiţi, care trebuie să îşi facă datoria. ”Fiecare instituţie e condusă de un personaj, nu vreau să plec de la premisa că ANRE e de rea credinţă şi nu îşi face datoria. (...) Eu ştiu că acest preşedinte al ANRE există în carne şi oase, că funcţia există şi că acest domn, pe numele domniei sale Chiriţă, este un fost parlamentar PSD”, a afirmat Ştirbu, precizând că el a tras un semnal de alarmă, când a fost votat la ANRE fratele lui Paul Stănescu care nu are niciun fel de competenţă în acest domeniu. Despre declaraţiile ministrului Energiei privind cartelul furnizorilor din energie, Gigel Ştirbu a arătat că în mod sigur ministrul are informaţii. ”Acest cartel al acestor furnizori nu ar fi putut exista fără ca ANRE să nu închidă ochii. Această instituţie nu mai are grijă ca piaţa să meargă firesc şi coerent, ci este o umbrelă a furnizorilor”, a spus Ştirbu, adăugând că ”nu este un partener al nostru, ci parte integrantă al acestui carter”. ”De aceea se impune o reformare, o restartare a acestui instituţii. A trebui să ajungem în această situaţie în care milioane de cetăţeni sunt puşi în situaţia de a nu putea plăti facturi. Asta este marea dramă a acestei ţări, am ajuns în situaţia aceasta, la 30 de ani ( de la Revoluţie, nr ) să înţelegem importanţa acestor instituţii căpuşate de niste indivizi, de nişte rude ale unor politicieni. Asta este maturitatea clasei politice de astăzi, sau mai bine zis imaturitatea”, a mai comentat liberalul. Gigel Ştirbu a mai spus că trebuie ca în acest ceas al 12 lea să înţelegem importanţa acestor instituţii şi a dat exemplul ANPC, care, la solicitarea Ministerului Energiei, a demarat controlul la aceşti furnizori din energie. ”Am informaţii că aproape 3 milioane de facturi au fost emise eronat, nu s-a ţinut cont de plafonare şi compensare. De ce ANRE tace mâlc de câteva zile în acest scandal?”, a mai completat deputatul PNL.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.