Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a afirmat, miercuri, la RFI, că se află în discuţii cu USR pentru a intra în această formaţiune, pentru că este un partid cu oameni curaţi, care "în mod remarcabil" a lăudat Guvernul, şi a confirmat că şi alţi membri ai Cabinetului poartă discuţii asemănătoare cu Nicuşor Dan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ghinea a spus că va lua o decizie în următoarele două sau trei săptămâni, urmând să părăsească Guvernul dacă se decide să facă pasul spre politică. Potrivit ministrului, şi alţi colegi din Cabinet au discuţii asemănătoare cu USR.

"Suntem rupţi în faţa perspectivei, pentru că orice fel de deal politic presupune o retragere de la guvernare. (...) Oscilăm între a folosi cele două-trei luni pentru a finaliza nişte proiecte sau a face acest pas, care ar putea să asigure supravieţuirea mai mare a întregului proiect", a spus el, la RFI.

Ghinea a precizat că a intrat în negocieri cu USR pentru că este un partid cu oameni curaţi, care au lăudat Guvernul din care face parte.

"Este un partid care într-un mod absolut remarcabil spune că acest Guvern a făcut lucruri bune, care ar trebui să continue. Într-o lume politică în care a devenit o modă să iei în derâdere tehnocraţii există acest partid cu oameni curaţi şi care spune «nu, dimpotrivă, oamenii ăştia au început ceva bun şi ar trebui să continuăm»", a spus Ghinea.

Ministrul Fondurilor Europene s-a arătat "iritat" de informaţiile potrivit cărora ar discuta şi cu PNL şi le infirmă, ironizând sondajul realizat de PNL Bucureşti în care au fost incluşi şi miniştrii lui Dacian Cioloş.

”Infirm că aş fi avut discuţii cu PNL şi asta este o chestie care mă irită, că se discută în spaţiul public despre mine, fără să mi ceară părerea, un telefon: domnule, discuţi cu PNL? Vă spun clar că nu am discutat cu PNL. (...) Spune domnul Buşoi că nu am ieşit cum trebuie (în sondaj - n.r.). Prostii", a spus Ghinea.

Ministrul a adăugat că proiectele Guvernului actual ar putea continua prin USR posibil şi cu el, "posibil şi cu alţi miniştri".

Preşedintele Uniunii Salvaţi Româna (USR), Nicuşor Dan, a spus, marţi, că va anunţa numele candidaţilor pentru parlamentare în ultimele zile de depunere a listelor şi că încă oscilează dacă va renunţa la mandatul său de consilier general al municipiului Bucureşti în favoarea unui eventual mandat în Parlament. Dan spune şi că există discuţii cu "cinci, şase” membri ai actualului executiv despre o eventuală candidatură a acestora din partea USR.

”Am nominalizat trei persoane care se încadrează în tipul de oameni pe care îi aşteptăm la USR şi care se potrivesc cu ce aşteptăm noi la USR. I-am nominalizat pe domnul Ghinea, pe domnul Voiculescu şi pe Dacian Cioloş însuşi. Menţin asta. Cu cine vorbim, evident, n-o să vă spun. Pentru că nu e corect faţă de cei cu care vorbim”, a spus Nicuşor Dan, într-o conferinţă de presă.

Preşedintele Uniuii Salvaţi România spune că există discuţii cu „cinci, şase miniştri” despre o eventuală candidatură la parlamentare din partea USR.

Nicuşor Dan nu a vrut să spună cine sunt aceşti miniştri cu care se poartă discuţii, ci doar cine nu face parte din profilul candidatului care va reprezenta USR la alegeri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.