Liderul AUR George Simion acuză USR că manipulează opinia publică prin sondaje false şi anunţă că Alianţa pentru Unirea Românilor va sesiza Autoritatea Electorală Permanentă. El spune că partidul lui Cătălin Drulă foloseşte o pagină de Facebook creată în 2016, redenumită şi folosită de atunci în perioada alegerilor, ca să manipuleze opinia publică prin date false în care a băgat bani grei”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu le mai ajung sondajele de opinie paralele cu realitatea, comandate la firme de casă, acum partide precum USR au trecut la alte modalităţi de a manipula opinia publică: sondaje false publicate pe site-uri promovate cu bani grei, care, pe lângă manipulare, crează şi bază de date prin prelucrarea datelor cu caracter personal. Totul, contrar legislaţiei electorale. În timp ce scrolam pe Facebook am dat de această reclamă sponsorizată prin care oamenii erau invitaţi să îşi spună intenţia la alegerile din 9 iunie. Am intrat şi eu, curios fiind să văd cine ar băga bani într-un sondaj online, fără valoare. Pentru a mi se arăta rezultatul votului a trebuit să îmi dau datele personale. La final, surpriză mare: la categoria mea de vârstă, USR avea 79% din voturi, în timp ce PNL-PSD 5%, iar AUR 4%. Am repetat sondajul iar şi iar. Procentele rămân neschimbate, fapt care m-a făcut să am suspiciuni serioase cu privire la veridicitatea acestui sondaj, aşa că am căutat răspunsuri”, a scris George Simion pe pagina personală. 

Potrivit liderului AUR; ”codurile HTML ale site-ului reprezintă un indicator al faptului că datele nu sunt procesate în timp real, aşadar rezultatele ar putea fi fictive, indiferent de ce votează utilizatorii”.

”Am intrat să văd, însă, şi cine e în spatele acestui sondaj. Vă las să ghiciţi. Da! USR!”, mai comentează Simion.

El acuză faptul că, ”contrar legislaţiei electorale, partidul lui Cătălin Drulă foloseşte o pagină de Facebook creată în 2016, redenumită şi folosită de atunci în perioada alegerilor, ca să manipuleze opinia publică prin date false în care a băgat bani grei”.

 ”După ce completezi datele cu caracter personal primeşti un e-mail în care, culmea, USR îţi mulţumeşte că te-ai abonat la comunicatele partidului, deşi nu ţi-a zis nicio clipă cine e în spatele acelui „sondaj de opinie. Ba mai mult, lipseşte cu desăvârşire codul de mandatar financiar, cum o cere legislaţia în această lună”, arată George Simion. 

”De unde vin banii pentru reclama care mi-a apărut pe Facebook? Dacă organele abilitate nu se vor autosesiza în următoarele zile cu privire la aceste practici murdare, total neconstituţionale, care contravin legislaţiei electorale, atunci Alianţa pentru Unirea Românilor va sesiza AEP, în speranţa că angajaţii instituţiei îşi vor face treaba şi nu vor permite manipularea populaţiei prin astfel de tertipuri. Dacă şi tu te-ai săturat de minciuni şi bătăi de joc pune ştampila pe AUR la alegerile din 9 iunie pe toate cele cinci buletine de vot”, mai spune Simion. 

 

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.