George Agafiţei, consilierul premierului Nicolae Ciucă a declarat, luni, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre pachetul de măsuri privind sprijinul populaţiei în privinţa majorării preţurilor din energie că, ceea ce s-au angajat este ca spre sfârşitul anului sau chiar în toamnă să reanalizeze aceste măsuri luate în această primăvară pentru a vedea cum pot continuate şi după aprilie 2023.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ce ne-am angajat noi este ca spre sfârşitul anului sau chiar în toamnă să reanalizăm măsurile pecare le-am luat în această primăvară şi să vedem cum le putem continua şi după aprilie 2023”, a spus consilierul premierul. 

George Agafiţei a precizat că este posibil va Guvernul să vină cu un nou pachet privind energia, din aprilie anul viitor.

În privinţa piaţei petrolului, Agafiţei a precizat că există măsurile pentru distribuitori şi transportatori şi speră să se reflecte şi în preţul final la consumator.

El a precizat că încă nu s-a ajuns la o concluzie privind măsurile care să se ia, deduceri sau reduceri, pentru că preţul este stabil. ”Deocamdătă preţurile sunt stabile, s-a ajuns la un prag, mai creşte, mai şi scade în unele zile”, a arătat George Agafiţei, menţionând că Guvernul va interveni dacă o să asistăm o explozie peste noapte a preţurilor la combustibili. 

Agafiţei a mai arătat că suntem norocoşi, pentru că dependenţa ţării noastre este scăzută, iar mixtul energetic al Românie nu ne face dependeţi de energia externă, pentru că avem şi hidro,  nucleară, verde, hidrocarburi. 

”Va trebui să renunţăm la gazul rusesc, la petrolul din Rusia, nu ştiu dacă se va întâmpla mâine sau până la sfârşitul anului dar este un pas pe care România şi UE îl vor face”, a menţionat George Agafiţei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.