Fostul şef al ANAF Gelu Diaconu critică, într-o postare pe Facebook, ordonanţa de urgenţă care introduce noile taxe, dar şi pe Eugen Teodorovici şi pe Darius Vâlcov

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Am trăit experienţa comunistă şi până astăzi am avut şansa accesului la CIFRELE REALE ALE COLECTĂRII ŞI CHELTUIELILOR BUGETARE. Tuturor celor mânaţi de spirit patriotard le reamintesc următoarele: impozitul pe profit deţine o pondere de max. 5% din totalul veniturilor bugetare; firmele cu capital străin, băncile, sau societăţile din energie şi telecomunicaţii sunt de departe CEI MAI MARI contribuabili ai bugetului statului român pentru că ei plătesc anual miliarde de euro din toate celelalte taxe: TVA, accize, impozit pe venit, contribuţii sociale şi de sănătate, taxe de licenţe, taxe locale, etc...; fiind pe o piaţă nouă, investesc şi cheltuiesc continuu pentru a-şi dezvolta piaţa şi pentru că doresc să obţină profit în viitor; cheltuielile pentru investiţii sunt deductibile la calculul impozitului pe profit, aşadar în foarte multe cazuri, nu au cum să aibă profit!“, scrie Gelu Diaconu.
 
Fostul şef al ANAF adresează un îndemn: ”Nu vă lăsaţi păcăliţi de propaganda unor indivizi certaţi cu morala şi cu istoria zilelor noastre. Globalizarea, într-o eră a comunicării nelimitate, este un proces cvasi-inevitabil. Toţi dictatorii au vorbit în numele poporului. Ca şi Livache!... Dar în răspăr cu sensul istoriei şi al evoluţiei naturii umane. Cu toţii au pierdut!”
 
El spune că se uită siderat la „reacţia decerebratilor care aprobă admirativ măsurile fiscale din ordonanţa triadei mincinoşilor Dragnea- Vâlcov-Teodorovici”.
 
”Vai ce bărbaţi de stat sunt aceştia, vitejii nemaivăzuţi care le vin de hac multinaţionalelor... aceste unelte ale străinilor care nu fac altceva decât să sugă din sângele poporului!!! În fapt, le tremură chiloţii în vine pentru că nu mai au bani la buget... Credeţi că în locul lor, teldrumiştii lui Dragnea şi Vâlcov vor da mai mulţi bani la buget?... Vă înşelaţi amarnic!!! Aşadar, încercaţi să nu cădeţi pradă intoxicării slugilor lui Dragnea, isteţul Vâlcov şi fraierul sublim Orlando!”, mai scrie Diaconu.
  
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.