Ministrul Familiei Gabriela Firea, afirmă că susţine egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi şi că sunt importante "implicarea mai mare a femeilor în decizii, dar şi combaterea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă, fapte intolerabile".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Susţin egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi! În fiecare an, începând cu anul 2015, ziua de 8 mai este marcată drept Ziua naţională a egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi. Egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi înseamnă drepturi egale la locul de muncă, protejarea femeilor de abuzuri, de violenţe şi de orice tip de cruzime. Suntem aici pentru a le sprijini pe femei şi nu ne dăm bătuţi în această luptă", a scris Firea duminică pe Facebook.
Ea precizează că de la an la an, Agenţia Naţională pentru Egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi, acum parte a ministerului pe care îl conduce, Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de şanse, luptă deopotrivă pentru combaterea discriminării bazate pe gen şi contribuie, prin politicile şi programele avansate, la intensificarea gradului de conştientizare al cetăţenilor privind egalitatea de gen.
"Ca ministru al Familiei, Tineretului şi Egalităţii de şanse, port un dialog constructiv constant atât cu reprezentanţii marilor federaţii sindicale din România, cu patronatele şi cu organizaţiile neguvernamentale pentru a îmbunătăţi legile. Este importantă asigurarea egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi, implicarea mai mare a femeilor în decizii, dar şi combaterea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă, fapte intolerabile. Susţin necesitatea semnării şi ratificării, în cel mai scurt timp posibil, a Convenţiei nr. 190 a Organizaţiei Internaţionale a Muncii pentru eliminarea discriminării şi hărţuirii din lumea muncii şi a Recomandării nr. 206", afirmă ministrul.
De asemenea, aminteşte că Strategia privind egalitatea de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi în Europa pentru perioada 2020-2025 are printre acţiunile-cheie încetarea violenţei bazate pe gen şi eliminarea stereotipurilor, asigurarea unei participări şi a unor oportunităţi egale pe piaţa forţei de muncă, inclusiv a egalităţii de remunerare, şi realizarea unui echilibru între bărbaţi şi femei în procesul decizional şi în politică.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.