Primarul Capitalei şi vicepreşedinte PSD, Gabriela Firea, a transmis o scrisoare social-democraţilor, spunând că nu partidul nu mai poate continua sub „teroarea excluderilor”, excluderi care oricum nu rezolvă problemele, ci le agravează. Firea atrage atenţia că partidul este condus de un om preocupat doar de propria situaţie politică, juridică şi economică, iar ieşirile sale nervoase sunt „bizare” şi denotă disperare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Nu mai putem continua aşa, sub teroarea excluderilor şi a dizolvărilor. Frica poate menţine, vremelnic, un status-quo, dar în niciun caz nu este o soluţie pentru progres şi construcţie. În general, a-i exclude pe cei care vor să se ţină de cuvânt faţă de români este un act profund antidemocratic. În cazul nostru, excluderile nu rezolvă o problemă, aşa cum se iluzionează unii, ci o agravează. Nu este vorba doar de imaginea partidului sau de orgoliul anumitor lideri, ci de şubrezirea propriei guvernări”, scrie Gabriela Firea.

Ea subliniază că cei care sunt propuţi pentru a fi excluşi din partid sunt unii dintre cei mai activi social-democraţi, care au adus rezultate foarte bune partidului, care au avut poziţii critice, însă nu au sabotat guvernarea, ci chiar au votat toate proiectele şi s-au luptat eroic cu adversarii PSD/

„Adevarata provocare pentru PSD este guvernarea, care trebuie să genereze bunăstare pentru români şi prestigiu pentru România, odată cu preluarea preşedinţiei rotative a Consiliului UE. Nu ne mai putem permite să ne irosim resursele şi credibilitatea în dispute interne incorecte, inechitabile, manipulate, în condiţiile în care oricum suntem atacaţi, ca partid, din toate părţile. După cum nu mai putem accepta ca partidul să fie capturat de un grup care acţionează pe principiul “cine nu e cu noi e împotriva noastră” şi a cărui agendă se îndepărtează pe zi ce trece de cea a cetăţenilor”, mai spune primarul general.

Firea atrage atenţia că PSD este condus de un om preocupat doar de propria situaţie politică, juridică şi economică, iar ieşirile sale nervoase din ultima vreme arată doar disperare şi încrâncenare. Firea dă vina pe ea că a girat, alături de alţi colegi ai săi, existenţa unui „personaj toxic pentru ţară” şi că l-a ajutat să-şi consolideze poziţia pe care o foloseşte acum în mod discreţionar.

„PSD este condus în acest moment de un om preocupat doar de propria situaţie politică, juridică, economică, şi ale cărui ieşiri bizare şi departe de a fi ale unui bărbat de stat denotă disperare şi încrâncenare. Ştiu, sunt vinovată, alături de mulţi alţi colegi, pentru că am girat existenţa acestui personaj devenit toxic pentru ţară şi l-am ajutat să-şi consolidze poziţia, din care acum foloseşte puterea în mod discreţionar. Dacă ar fi fost vorba doar despre dezamăgirea mea, poate aş fi tăcut. Dar e vorba de bucureştenii pe care îi reprezint şi care sunt afectaţi de acţiunile duşmănoase ale lui Liviu Dragnea faţă de bucureşteni şi mulţi, mulţi alţi români din toată ţara”, a mai spus Firea.

Edilul acuză şi şubrezirea prin „manevre subterane” a majorităţii din CGMB pentru a-i arăta „cine e jupânul”, iar asta aduce de fapt prejudicii bucureştenilor. Totodată, spune Firea, ea s-a exprimat critic faţă de conducerea partidului, atunci când a realizat că oamenii si fideli din Guvern pun de fapt în pericol programul de guvernare locală.

Firea a spus că chiar dacă este exclusă de pe funcţii, ea rămâne în PSD un simplu membru, iar dacă nici aşa nu este acceptată de Dragnea, va rămâne un om de „stânga adevărată”, solidară cu nevoile oamenilor, nu cu grupurile de interese ale lui Dragnea.

„Ne aflăm într-un moment critic, pentru partid şi pentru ţară, şi senzaţia multora este că ne îndreptăm spre prăpastie. Dacă există oameni care sesizează acest pericol şi iau atitudine, ei nu sunt pucişti, ci reformatori. Iar reformele, chiar şi atunci când iau forma unor utopii, nu pot sub nicio formă să fie tratate cu pumnul în gură. Şi le-aş aminti unor colegi un vechi proverb chinezesc: răzbunătorul va trebui să sape, de la început, două gropi!”, concluzionează Firea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.