Prim-vicepreşedintele PSD, primarul Capitalei Gabriela Firea, comentează într-o postare pe Facebook moţiunea de cenzură şi faptul că aceasta nu a putut fi dezbătută şi votată din cauza lipsei de cvorum, calificând drept ”triumful imposturii” rămânerea în funcţie a Guvernului Orban, despre care afirmă că într-o societate normală şi-ar fi prezentat demisia de onoare. Firea reia acuzaţiile la adresa Guvernului Orban, prezentându-le sub forma unui decalog.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Triumful imposturii! Decalogul Moţiunii! Ce-am avut şi n-am pierdut, după ziua de ieri”,scrie Firea marţi pe Facebook.
 
Ea afirmă că avem în continuare un guvern unic în Europa care : 
 1. A făcut afaceri în starea de urgenţă cu măşti şi materiale sanitare cumpărate la suprapreţ 
 2. A promis tablete copiilor. Începe şcoala şi nu vor primi nimic 
 3. Vrea să dea vina pe părinţi, impunând semnarea unei Declaraţii pe proprie răspundere privind starea de sănătate a copiilor 
 4. A deschis jocurile de noroc şi a ţinut teatrele încuiate 
 5. A deschis pacanele şi a ţinut terase şi parcurile închise 
 6. A refuzat şi blocat din start testarea persoanelor fără simptome, ca să izoleze focarele şi acum avem explozie de contaminări 
 7. Pretinde că nu are bani pentru dublarea alocaţiilor dar găseşte fonduri pentru baronii galbeni, să le dea fonduri pentru achiziţii de lux 
 8. Susţine că nu are bani pentru creşterea punctului de pensie dar îşi permite să plătească sume enorme pentru despăgubiri anticipate unor prieteni politici 
 9. A trimis români la muncă în străinătate, în plină stare de urgenţă, punându-le viaţă în pericol 
 10. Are cei mai incompetenţi miniştri ai Educaţiei şi Sănătăţii, care sunt total depăşiţi ca reacţie şi acţiune în pandemie. 
  
Gabriela Firea susţine că ar putea continua până la minimum 50 de ouncte, ceea ce este ”circumstanţă agravantă”. 
  
 ”Deci, după ce, aseară, după discuţiile despre Moţiune, guvernul a deschis şampania iar opoziţia îşi număra oastea, tragem linie şi concluzionăm. Într-o societate normală, acest guvern îşi prezenta demisia de onoare.  Într-o ţară cu experienţă democratică mai consolidată, acest guvern nu se mai putea salva prin pasivitatea partidului minorităţilor. Într-o lume responsabilă, noi toţi ar trebui să devenim conştienţi că fiecare oră în plus la guvernare înseamnă adâncirea prăpastiei economice”, susţine Gabriela Firea.
  
Ea susţine că România are un număr record de şomeri şi mii de firme intrate în insolvenţă şi faliment, concomitent cu un deficit uriaş. 
  
 ”Pentru ţară, e pierdere pe toată linia. Regres.  Cineva, totuşi, a câştigat ieri? Da, aţi ghicit! Impostura! Haosul! Panica indusă! Un guvern care nu găseşte soluţii pentru nimic şi dă vina mereu pe populaţie. Da, pe români, pe care îi liniştea în martie că vine doar o gripă uşoară iar acum îi sperie că nu mai sunt locuri în spitale!”, conchide ea.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.