Primarul general, Gabriela Firea, a anunţat, miercuri seară, că va depune o plângere, după ce mai mulţi directori din cadrul Primăriei şi din instituţiile subordonate ar fi fost sunaţi de un consilier din partea ministrului Muncii pentru a fi invitaţi la o discuţie la sediul PNL. ”Funcţionarii publici nu au voie să facă politică”, afirmă Firea, care apreciază că orice probleme din cadrul instituţiei nu trebuie discutate la partid.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Iată cu ce se ocupă ministrul Muncii, doamna Violeta Alexandru. Iată cu ce se ocupă preşedinta PNL Bucureşti, ministurl Muncii, e clar că nu se ocupă de pensii şi alocaţii. (...) Astăzi, toţi directorii generali şi executivi din Primăria Generală- funcţionari publici, unii înalţi funcţionari publici - şi directorii de la companiile municipiale şi toţi directorii de la subordonatele primăriei au fost sunaţi în numele ministrului Muncii de domnul Mihai Ionescu  - consilier la Ministerul Agriculturii şi colaborare cu doamna ministru al Muncii – a sunat directorii, funcţionari publici care nu au voie să facă politică -să fie invitaţi în Aleea Modrogan, la sediul PNL, la o discuţie cu doamna Violeta Alexandru să le spună ce probleme au ei la serviciu. Adică i-a îndemnat să spună şi secrete de serviciu”, a declarat, miercuri searp, la România TV, Gabriela Firea.

”În timul serviciului, fiind plătit din banii statului, probabil pe telefoul primit de la stat, a sunat toţi directorii din Primăria Capitalei. Noi vom depune o plângere”, a adăugat Gabriela Firea.

Aceasta consideră că ”funcţionarii publici nu trebuie să fie invitaţi la partide”.

”Vreau să o anunţ pe doamna ministru că facem o plângere şi-i spun că nu trebuie să îndemne funcţionarii publici să încalce legea şi să facă politică în timpul serviciului”, a precizat Firea, adăugând că unii dintre directori au înregistrat convorbirea.

”Eu înţeleg că sunt foarte disperaţi cu propriul lor candidat şi încearcă – dacă nu se poate de o manieră democratică şi transparentă să câştige aceste alegeri –să câştige prin alte metode”, a adăugat primarul general.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.