Fostul şef al Agenţiei Naţionale de Integritate Horia Georgescu este aşteptat miercuri la Comisia parlamentară de control al SRI.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anunţul a fost făcut la Antena 3 de şeful comisiei, social-democratul Claudiu Manda, care a precizat că Georgescu ar urma să vină de la ora 15.00.

În martie, Dan Andronic a vorbit despre mai multe întâlniri şi petreceri la care ar fi participat George Maior, Liviu Dragnea. Sebastian Ghiţă, Laura Codruţa Kovesi, procurori, judecători şi la care erau luate decizii importante, nominlizându-l şi pe Horia Georgescu.

Atunci, comentând aceste informaţii, Georgescu a scris pe contul său de Facebook: "Am participat la unele evenimente private de tipul celor menţionate, fiind invitat. Nu doresc sa comentez alte detalii referitoare la participanţi".

El va fi prezent la comisia SRI în cadrul seriei de audieri declanşate ca urmare a afirmaţiilor fostului angajat SRI Daniel Dragomir privind relaţiile şefilor serviciului cu politicieni şi influenţarea unor decizii în justiţie.

De altfel, în ceea ce-l priveşte pe Dragomir, Claudiu Manda a spus că este posibilă o nouă audiere, mai ales că acesta a ajuns luni la comisie şi a mai adus o serie de documente. "Nu sunt documente clasificate şi a rămas să stabilim o dată la comisie în care să dezvolătm lucrurile acestea”, a spus Manda, adăugând că urmează şi alte audieri, fiind aşteptaţi Alina Bica, Adrian Sârbu, Dan Andronic şi şeful Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei.

În aceeaşi emisiune, Claudiu Manda a reluat afirmaţia conform căreia Traian Băsescu a spus că va veni la comisie, dar ceva mai târziu., precizând că acesta "trebuie să confirme sau să infirme nişte mărturii făcute la comisie”.

Horia Georgescu a deţinut funcţia de secretar general al ANI în perioada noiembrie 2008 - martie 2012, din aprilie 2012 devenind preşedinte al instituţiei.

El a demisionat din funcţie în 16 martie 2015, după ce a fost reţinut de DNA, fiind acuzat de abuz în serviciu ca urmare a activităţii sale în cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), în legătură cu despăgubiri pentru terenuri supraevaluate.

 

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.