Fostul preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) Horia Constantinescu, care intenţionează să candideze la Primăria Constanţa, a anunţat, duminică, că a demisionat din Partidul Social-Democrat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Horia Constantinescu a anunţat, duminică, că şi-a dat demisia din calitatea de membru al PSD. El era membru în cadrul organizaţiei PSD Costineşti.

“Consider ca promovarea adevăratelor valori a rămas o prioritate pentru PSD Constanţa, iar o «virgulă» (exprimarea staff-ului municipal) ca mine, nu are ce le caute alături! Le voi ura succes şi sper ca predarea-primirea biroului de primar să se facă în acelaşi spirit, de voie bună!”, a transmis Horia Constantinescu.

El a anunţat săptămâna trecută că a transmis o solicitare către preşedintele ANPC, solicitând să îi fie acceptată suspendarea din funcţia de comisar şef adjunct la Comisariatul Constanţa, până la organizarea campaniei electorale.

"În motivarea solicitării, vă invederez următoarele: am luat decizia de a candida pentru funcţia de primar al oraşului Constanţa; în sensul celor arătate mai sus, consider că pregătirea acestui demers nu se potriveşte cu statutul de funcţionar public şi mai ales cu cea de comisar şef adjunct; acesta este un interes personal legitim şi nu trebuie dovedit cu acte, în sensul celor care vizează sănătatea, viaţa de familie etc. Odată cu stabilirea datei începerii campaniei electorale, vă rog să luaţi act şi de cererea de suspendare pentru acest motiv”, se arată în solicitarea lui Horia Constantinescu.



El a mai transmis jurnaliştilor că încă nu a luat o decizie legată formaţiunea politică din partea căreia va candida la alegerile locale.

Horia Constantinescu a devenit şeful CJPC Constanţa în anul 2017, iar anul trecut din 8 august 2019 şi până la finalul lunii noiembrie a ocupat funcţia de preşedinte al ANPC.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.