Fostul preşedinte al Partidului Naţional Liberal Alina Gorghiu afirmă că în perioada mandatului său la conducerea PNL criteriile de integritate ale partidului erau mai „agresive” decât cele în vigoare acum, ea afirmând, în acest context, că în baza statutului partidului fostul ministru Costel Alexe nu poate fi schimbat din funcţie chiar dacă este subiectul unui dosar de corupţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Întrebată duminică, în emisiunea Insider Politic de la Prima Tv, dacă preşedintele Klaus Iohannis este „ignorat” în PNL, în contextul în care şeful statului a afirmat că fostul ministru liberal Costel Alexe ar trebui să facă un pas în spate în urma deschiderii unui dosar de corupţie care îl vizează,  lucru care nu s-a întâmplat, Alina Gorghiu a răspuns că PNL nu îl poate schimba pe Alexe din funcţia de preşedinte al PNL Iaşi, în baza statutului actual. 
„Nu este ignorat preşedintele, nu a fost şi nu va fi niciodată ignorat în Partidul Naţional Liberal. (...) Vă aduceţi aminte că în mandatul meu criteriile de integritate au fost mult mai....aş putea spune chiar agresive. Pe actualul statut, Costel Alexe nu poate fi schimbat din funcţie, este opţiunea colegului Costel Alexe să facă pasul lateral. Dacă mă întrebaţi pe mine, da, a pus presiune pe PNL prin conservarea poziţiei pe care o are. Mă gândesc că la alegerile care vor veni, atunci când va fi declanşat Congresul, pentru că un congres în PNL presupune alegeri de jos în sus, se va gândi de două ori dacă mai candidează sau nu pentru şefia filialei”,  a afirmat Alina Gorghiu duminică, la Prima Tv.
Ea a făcut referire şi la situaţia fostului secretar de stat din Ministerul Mediului, Gelu Puiu, demisionar după ce în spaţiul public a fost acuzat că a făcut schimbări pe criterii politice la Romsilva
„E păcat să nu spunem că s-a schimbat foarte mult situaţia cu politizarea instituţiilor. Şi în mandatul meu, şi al lui Blaga, şi al lui Ludovic Orban, şi al lui Florin Cîţu, deschiderea pentru genul acesta de politizare este zero. Evident că secretari de stat aduci colegi de partid, că 99% confirmă şi sunt profesionişti şi că unu la sută au genul acesta de derapaje care sunt sancţionate, sau chiar el a luat decizia în cazul de faţă, asta nu înseamnă că suntem toţi la fel sau că toţi colegii mei acceptă momente mai puţin plăcute. Măsurile s-au luat imediat”, a adăugat senatorul PNL.
Fostul ministru al Mediului Costel Alexe este urmărit penal de Direcţia Naţională Anticorupţie pentru luare de mită şi instigare la delapidare.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.