Liderul deputaţilor liberali, Florin Roman, susţine că, de multe ori, în comunităţi mici, unii primari câştigă alegerile cu ajutorul vizelor de flotant. "Când sunt alegeri, numărul vizelor de flotant creşte spectaculos”, spune Florin Roman, care afirmă că asta înseamnă ”o încălcare flagrantă a democraţiei”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Atunci când sunt alegeri, cu două luni, trei luni de zile înainte, numărul vizelor de flotant creşte spectaculos faţă de o lună normală a anului. Este foarte clar, pentru cine trăieşte în România reală, că acest lucru înseamnă, de fapt, o încălcare flagrantă a democraţiei şi de foarte multe ori sunt situaţii de primari care sunt stabiliţi doar în baza ajutorului pe care îl obţin în urma acestor vize de flotant”, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, Florin Roman, precizând că statisticile nu mint. 
 
Roman susţine că acest lucru se întâmplă în comunităţi mici.
 
"Acolo unde sunt mulţi beneficiari ai ajutorului social, angajaţi ai primăriei şi cu câţiva flotanti făcuţi peste noapte, iacătă că a câştigat primăria. Nu e normal şi nu e sănătos pentru orice democraţie”, a mai spus Roman. 
 
Legea privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin, pe care Guvernul îşi va angaja răspunderea, prevede că vizele de flotant trebuie să fie mai vechi de 90 de zile pentru ca persoanele respective să poată vota. 
 
Florin Roman a depus un amendament pentru reducerea acestui termen, iar USR spune că, astfel, studenţii nu ar avea posibilitatea să-şi exprime votul.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.