Liderul deputaţilor PNL Florin Roman afirmă că luni vor începe procedurile pentru revocarea din funcţie a Avocatului Poporului, Renate Weber, care "s-a transformat in apărătorul pensiilor nesimţite" şi a iniţiat un demers "împotriva poporului român".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Luni vom demara procedurile de revocare din funcţie a doamnei Renate Weber, care s-a transformat in apărătorul pensiilor nesimţite! Avocatul Poporului şi-a depăşit atribuţiile constituţionale iniţiind un demers împotriva...poporului roman, care doreşte tăierea pensiilor speciale şi respectarea principiului contributivităţii", afirmă Florin Roman, sâmbătă, într-o postare pe Facebook.

Potrivit acestuia, a invoca neconstituţionalitatea legii pe motiv de discriminare înseamnă "cinism, in condiţiile in care 5 milioane de romani primesc pensie după contribuţie".

"Renate Weber este apărătorul pensiilor speciale nesimtite, cum este cazul fostului comandant al penitenciarului Colibaşi, care încasează o pensie specială de 75.000 lei. Probabil omul mănâncă cu 10 guri...", susţine Roman.

Premierul Ludovic Orban a afirmat, vineri, la Braşov, că va solicita grupurilor parlamentare ale PNL ”să investigheze posibilitatea de a demite Avocatul Poporului”.

”Voi cere grupurilor parlamentare ale PNL să investigheze posibilitatea de a demite Avocatul Poporului, de a o demite pe Renate Weber care nu se comportă ca Avocatul Poporului, pentru a numi, în sfârşit, un avocat al poporului care să acţioneze în conformitate cu Constituţia şi în interesul cetăţenilor români”, a afirmat premierul.

Acesta a făcut referire la acţiunile din ultima perioadă ale Avocatului Poporului, cuminând cu atacarea la Curtea Constituţională a legii pentru impozitarea pensiilor speciale. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.