Liderul deputaţilor PNL Florin Roman afirmă că judecătorii CCR, care au declarat ca izolarea şi carantinarea sunt neconstituţionale, au tăcut mâlc, când romanii erau bătuţi şi gazaţi in Piaţa Victoriei, Curtea considerând că atunci nu au fost restrânse drepturi şi libertăţi cetăţeneşti şi declară că CCR este o anexa a PSD. El critică şi Avocatul Poporului, despre care afirmă că a tăcut la ”marea gazare a românilor”. În opinia sa, ”axa raului PSD-CCR-Avocatul Poporului este principalul adversar al românilor de bun simţ care luptă împotriva COVID”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Judecătorii CCR, care au declarat ca izolarea şi carantinarea sunt neconstituţionale, au tăcut mâlc, când romanii erau bătuţi şi gazaţi in Piaţa Victoriei! Atunci nu au fost restrânse drepturi şi libertăţi cetăţeneşti, in opinia CCR, care nu mai este Curtea Constituţională a României, ci o anexa a PSD! La fel in cazul aşa zisului Avocat al poporului care s-a transformat in avocatul celor ce ţin cu dinţii de pensiile speciale! A tăcut la marea gazare a romanilor, nu a scos o vorba despre încălcarea drepturilor cetăţeneşti”, scrie Roman pe Facebook.

El considerră că ”axa răului PSD-CCR-Avocatul Poporului este principalul adversar al romanilor de bun simt care lupta împotriva COVID”.

Roman subliniază că suntem singura ţară din Europa unde CCR intervine peste epidemiologi şi guvern, blocând orice efort medical!

Premierul Ludovic Orban, a îndemnat românii să respecte regulile şi să nu ţină cont de decizia Curţii Constituţionale a României (CCR) - potrivit căreia izolarea şi carantina încalcă drepturi şi libertăţi fundamentale - în cazul unui contact cu un pacient infectat cu COVID - 19. Orban a mai declarat că ar propune prelungirea stării de alertă, având în vedere numărul mare de cazuri noi, dar că obiectivul Guvernului este de a nu mai introduce restricţii pe viitor. 

Preşedintele Curţii Constituţionale Valer Dorneanu a subliniat la Digi24 că măsurile pentru protejarea sănătăţii trebuiau luate, dar în cadru legal, conform Constituţiei. El a accentuat că restrângerea unor drepturi se poate face doar prin lege. "Regret foarte mult că multe greşeli care se fac pe plan legislativ ni se pun nouă în cârcă, pentru greşeli evidente", a spus Dorneanu în replică la recomandarea făcută de premierul Ludovic Orban.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.