Florin Iordache, propus pentru funcţia de ministru al Justiţiei, spune că în cazul înregistrărilor lui Sebastian Ghiţă s-ar impune constituirea unei comisii parlamentare care să stabilească dacă sunt probleme sau sunt simple declaraţii, iar Consiliul Superior al Magistraturii s-ar putea autosesiza, dacă acele declaraţii sunt reale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat cum comentează înregistrările lui Sebastian Ghiţă, dispărut în urmă cu două săptămâni, făcute publice la postul de televiziune pe care îl controlează, Florin Iordache a spus că soluţia în acest caz se află în Parlament.

“Aşa cum apar acele înregistrări, cred că s-ar impune, probabil, constituirea unei comisii parlamentare care ar putea stabili dacă există anumite probleme sau sunt simple declaraţii. CSM se poate autosesiza pe acest subiect, dacă sunt reale acele declaraţii”, a declarat Florin Iordache, după ce a primit avizul favorabil, în comisiile parlamentare, pentru funcţia de ministru al Justiţiei.

Fostul deputat Sebastian Ghiţă, care de la dispariţia sa în urmă cu două săptămâni a avut patru apariţii la postul de televiziune pe care îl controlează, a prezentat, marţi seara, o înregistrare audio în care Traian Băsescu discuta despre dosarul lui Dan Voiculescu, invocând şi numele judecătoarei Camelia Bogdan, dar şi pe cele ale procurorului şef al DNA Codruţa Kovesi şi pe al prim-adjunctului SRI Florian Coldea. Într-o înregistrare anterioară, Ghiţă afirmase că Traian Băsescu i-a spus că are înregistrări cu "felul în care a fost plănuită închiderea lui Voiculescu".

Fostul preşedinte Traian Băsescu a scris pe pagina sa de Facebook că recunoaşte înregistrările făcute publice de Sebastian Ghiţă, precizând că sunt din ”discuţii private” din ultimele luni ale anului 2016, dar că acestea au fost editate ”ceea ce este de natură a crea unele confunzii”.

Fostul deputat Sebastian Ghiţă este dispărut din 21 decembrie, când nu s-a mai prezentat la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova din Ploieşti, unde trebuie să semneze în cadrul controlului judiciar impus în dosarul în care este cercetat pentru mai multe fapte de corupţie, alături de foşti şefi de Parchet şi Poliţiei.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va lua în discuţie pe 5 ianuarie înlocuirea măsurii controlului judiciar pe cauţiune cu arestarea preventivă în lipsă în cazul lui Sebastian Ghiţă, după ce fostul deputat a încălcat condiţiile impuse de controlul judiciar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.