Liderul PNL Florin Cîţu a declarat, miercuri, la Senat, despre anunţul privind reducerea CAS, că doreşte un consens în coaliţie pe această propunere şi a precizat că multe din măsurile anunţate de colegii lui din Guvern au fost retrase, precum scăderea accizei la carburanţi. ”Uşor, uşor, vin la ceea ce am spus eu, că nu se poate”, a mai afirmat liderul PNL.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am văzut câteva măsuri care nu au fost discutate în coaliţie, de exemplu extinderea facilităţilor pentru construcţii, pentru alte trei sau patru sectoare, ceea ce nu mi se pare normal. Dacă facem ceva, haideţi să facem pentru toată economia. În acest context a fost depus şi acel amendament, dar eu am spus clar şi ieri, vreau consens în coaliţie pe această măsură şi vom discuta în coaliţie”, a afirmat el. 

Despre impactul bugetar al reducerii CAS, liderul PNL a afirmat că este mai mic decât impactul bugetat pe care îl avem prin compensarea facturilor doar pentru sectorul energiei şi a precizat că banii pot fi luaţi tot de acolo de unde iau pentru compensarea facturilor în energie. 

”Aici vorbim de un beneficiu pentru toţi românii, bani care vor fi pe de o parte investiţi în economie şi ne rămân banii din profiturile companiilor, asta înseamnă vreo 20 de miliarde care rămân la buget”, a mai arătat Cîţu. 

Liderul PNL a menţionat că el merge pe varianta de a discuta în coaliţie. 

Despre discuţiile din Executiv privind reducerea accizei la benzină, anunţate de ministrul Economiei, precum şi TVA-ul zero la alimente, Cîţu a răspuns: ”În coaliţie nu se discută, în coaliţie subiectul a fost închis, poate la Economie au descoperit o altă măsură”.

El a continuat: ”Eu am văzut că multe dintre măsurile anunţate de colegi, de compromis, în primă fază, apoi a fost retrase, asta cu acciza, plafonarea la preţuri. Uşor, uşor, vin la ceea ce am spus eu, că nu se poate. Economia, gestionarea unei economii de criză este complicată. Am arătat că se poate în 2020 vom arăta şi acum că se poate face, doar trebuie să fie mai atenţi”. 

Preşedintele PNL Florin Cîţu a afirmat, întrebat marţi, la Buzău, întrebat dacă echipa guvernamentală are în vedere creşterea salariului minim în circumstanţele scumpirilor, că el a propus o creştere a salariilor tuturor românilor şi reducerea contribuţiilor cu 5%.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.